• Pregleda: 6235

Počeli pripremni radovi za postavljanje reflektora na Gradskom stadionu

Na Gradskom stadionu u toku su pripremni radovi za postavljanje stubova koji će nositi reflektore. Iako je prvobitno najavljeno da će radovi biti završeni do septembra, tek sada počinju građevinske pripreme, zatim treba da se sprovede strujna instalacija, podignu stubovi, pa onda i uradi sama montaža svih komponenti.
Počeli pripremni radovi za postavljanje reflektora na Gradskom stadionu

Po planu sutra se očekuje početak iskopa temelja za sva 4 rešetkasta čelična nosača reflektora. Nakon betoniranja uslediće montaža nosača od kojih se svaki sastoji iz 22 dela. Stubovi će biti visoki 20 metara. Cena izrade stubova sa temeljom koštaće oko 19,5 miliona dinara.

Rok za završetak radova je 45 dana. Grad se sprema da u narednom periodu finansira i postavljanje elektiričnih instalacija. Još uvek je neizvesno kada će biti postavljeni sami reflektori.

Fudbalsko prvenstvo za muški kolektiv Spartaka ušlo je u 9. kolo, većina utakmica na domaćem terenu, praktično od 18. jula, odigrane su po najvećoj vrućini u terminu kada dozvoljava dnevna svetlost. Super liga za muškarce traje do sredine decembra, zatim sledi pauza do 20. februara 2016. godine, a do tada bi trebalo da reflektori budu u funkciji.

Radovi su počeli, ali jedno je izvesno, da prvo naredno veće domaćinstvo, koje FK "Spartak" ima u nacionalnom prvenstvu kada za nešto više od 3 nedelje u Suboticu dolazi Crvena zvezda, neće biti pod reflektorima, ali dosadašnji radovi na travnatoj podlozi, uz prikladno održavanje, obećavaju barem dobar teren.

Pored radova na pripremi infrastrukture za postavljanje osvetljenja na Gradskom stadionu u prvenstvena pauza je iskorišćena za revitalizaciju trave na glavnom i pomoćnom terenu.

Kako se navodi u JKP "Stadion" ovih dana je rađeno na poboljšanju kvaliteta trave na glavnom terenu, odnosno prozračivanje-vertikulisanje, čepovanje, busenovanje, prihrana i podsejavanje, a urađena je zamena dela glavne vodovodne cevi.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

8
Rex Odgovori
Pa gde su lokalni političari da se slikaju kako šacuju dal je dobra visina? Ejjjjj kasnite, dosta je sedenja po kaficima!!!!!!!!!
kule Odgovori
Svaka čast JKP Stadionu, vide se značajne promene.
Bojana Odgovori
@kule
Gde se vide?
djordje Odgovori
Kad se vec sami hvalite vi iz JKP Stadiona ( posto niko drugi nece da vas hvali) onako usput mozemo li dobiti informaciju koliko je para gradjana Subotice baceno jer niste na vreme zamenili filtere na klima uredjajima na bazenu Prozivka pa ste nabavili pogresne a zbog toga celo leto nisu radili i sada morate platiti ogroman iznos za popravku. I zasto jos u gradskoj kuci nisu dodelili sportske stipendije koje su se dodeljivale godinama unazad a septembar mesec je. Kad planirate , u decembru?
aaa Odgovori
sta ce reflektori za drugu ligu? ;)
radijalac Odgovori
@Rex

ne sme niko da se slika jer ne znaju kad će biti gotovo

Sve sami kilavi Radovani...pa zar očekujete od nekoga ko nema dana radnog staža u privredi da završi ovaj posao efektivno i efikasno...studenti megatrenda koji sede u državnim foteljama bez ikakvog radnog iskustva vode kapitalne projekte za ovaj grad.

Tako da Đorđe nemoj da te čudi to što ti filteri nisu odrađeni kako treba i na vreme...to je kap u moru koju ovi naši experti svaki dan na raznim poslovnim poduhvatima čine..ovde bi bilo toliko posla za one iz CINS-a i BIRN-a da di Dojčinović mogao još jednu knjigu da napiše...

Ljudi oni a i oni prethodni..znaju samo da malo zamažu i prefarbaju...nešto kapitalnije da naprave mogu samo u snovima..Pa Gradska kuća je pre 100 godina pravljena i radovi započeli i bili gotovi za dve godine...pozorište se radi 10godina i ništa..reflektori se grade 5 godina i ništa...

Ako ne budu gotovi do Nove 2016. moralno bi bilo da posle x obećanja od aktuelnih rukovodilaca neko podnese ostavku..ali oni morala nemaju
zaposleni Odgovori
djordje, djordje....

Baš si nalupetao ovde gluposti, vidi se da nemaš pojma. Svaki dalji komentar suvišan.
Sojic Odgovori
Znači reflektori se postavljaju za raznorazne muzičke koncerte i manifestacije Jel od fudbala još malo pa nema ništa.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.