• Pregleda: 2426

Simović produžio predsedavanje Fudbalskim klubom "Spartak"

Na jučerašnjoj izbornoj Skupštini Fudbalskog kluba "Spartak" dosadašnji Dragan Simović je dobio jednoglasnu podršku svih članova kako bi nastavio da predsedava ovim klubom tokom mandatnog perioda od 2015. do 2019. godine.
Foto: FK "Spartak"
Simović produžio predsedavanje Fudbalskim klubom "Spartak"

U svom obraćanju pred članovima Skupštine Simović se dotakao sprovedneih aktivnosti i ostvarenih rezultata u poslednjih godinu dana funkcionisanja Kluba.

- "Prošle sezone smo osvojili 10. mesto što je najlošiji rezultat od povratka u Super ligu,  ali to je bilo i za očekivati s obzirom na smenu generacija, veliki odliv iskusnih igrača i dolazak neafirmisanih fudbalera. Slična situacija je i u ovoj sezoni koju smo počeli u znatno podmlađenom sastavu, ne pravimo ugovore koje ne možemo da ispoštujemo i zato smo jedan od tri kluba u Super ligi koji nije imamo suspenzije u 2014. godini.  Trenutno zauzimamo 9. mesto, sa kojim trenutno moramo biti zadovoljni. Predstoji nam teško proleće i raspored koji nam baš i ne odgovara." - zaključio je Simović, a zatim se osvrnuo i na mlađe selekcije

- "U našoj školi se iz godine u godinu vidi ozbiljan radi na to ćemo se još više usredsrediti. Plan za sledeću sezonu je da omladinska selekcija ipak igra Kvalitetnu ligu Vojvodine, a igrači koji pokazuju kvalitet u tom godištu će biti priključeni prvom timu. Kadeti će nastaviti takmičenje u Kvalitetnoj ligi Srbije."

Simović se dotakao i infrastrukturalnih tema koji bi trebalo da u narednom periodu poboljšaju uslove treniranja i takmičenja.

- "Ove godine pred nama su dve bitne stvari vezane za infrastrukturu, montaža reflektora i postavljanje terena sa veštačkom travom na jedan od pomoćnih terena. Grad se angažovao oko oba projekta i očekujem da se uspešno završe. Teren sa veštačkom travom koji je obezbedio FSS dobiće tri grada u Vojvodini koji obezbede uslove za njegovo postavljanje. Do sada su zahteve poslali Inđija i Pančevo a nadam se da ćemo i mi uspeti da se izborimo za jedan i time znatno poboljšamo uslove za rad kako prvog tima tako i svih mlađih selekcija." – istakao je Simović.

Nakon iznesenog referata o proteklom periodu pristupilo se izboru novog predsednika. Pošto je kandidacionoj komisiji pristigao samo jedan predlog, jednoglasnom opdlukom svih članova Skupštine za novog predsednika sa četvorogodišnjim mandatom izabran je ponovo Dragan Simović.

- "Nadao sam se da će biti još koji kandidat.  Pokušavao sam i da animiram ljude oko sebe kako bi neko preuzeo ovu ulogu, međutim ponovo se svelo na to da sam bio jedini kandidat. Ovom prilikom pozivam ljude dobre volje, iz privrede i Grada, da se uključe u rad Spartaka i da napravimo priču oko preuzimanja rukovodeće palice. Zauzet sam obavezama u Fudbalskom savezu Vojvodine i sa privatnim obavezama, a nije mi cilj gomilanje funkcija" – rekao je na kraju Simović

Izvor: Subotica.com

povezane teme

5
Dragan Odgovori
Jos mu fale dve funkcije da bude kompletan podpredsednik UEFA i podpredsednik FIFA...
baco Odgovori
Nisi ponudio onome koji sigurno ne bi odbio, pošto se uskoro lesi ipak vraća kući.
dandara Odgovori
Odlazi vise i oslobodi nas...
superhik Odgovori
jadna nam je drzava gde covek koji je unistio firme kupljene u privatizaciji. covek koji je trenutno duzan preko 10 miliona poreza drzavi srbiji, covek koji je nelegalno prisvojio klub bivsi fk spartak sebi, preimenovanjem fk horgosa u fk spartak, vedri i oblaci vojvodjanskim fudbalom, pa da ga pitamo u tom uspesnom klubu koliko plata duguje zaposlenima, u skoli fudbala uzima decije clanarine sebi a trenerima daje platu u nafti, da ga pitamo zasto suboticka deca ne igraju fudbal nego ima preko 40 decaka sa strane u skoli fudbala, da ga pitamo kako misli da proslavi 70 godina postojanja fk spartaka a on je 2010 ugasen i tako dragi moj simovicu pitali bi te ljudi jos svasta.....
plavo beli glas Odgovori
baco
Ako nije tajna na koga mislis konkretno?
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.