• Pregleda: 4573

Dragan Simović izabran za predsednika Fudbalskog savez Vojvodine

Kao što smo i najavili pre desetak dana kao vrlo mogući rasplet izbora u FSV - to je danas i potvrđeno na Vanrednoj skupštini ove pokrajinske organizacije, koja je održana u fudbalskom centru u Staroj Pazovi, a epilog je izbor Dragana Simović, još uvek aktuelnog predsednika FK "Spartak", za novog predsednika FSV.
Dragan Simović izabran za predsednika Fudbalskog savez Vojvodine

 U izbornu trku ušla su dva kandidata Dragan Simović i Predrag Đurović koji je na samoj skupštini odustao od kandidature. Skupština je nakon sprovedenog glasanja izabrala novog predsednika FSV, od 58 prisutnih delegata podršku Draganu Simoviću dala su 53 delegata, 2 su bila uzdržana, a trojica protiv.

- "Izbor za predsednika FSV je sigurno velika čast ali i još veća obaveza. Trudiću se da u ovom kratkom periodu, do kraja mandata ove skupštine je ostalo nešto malo više od godinu dana, da sa svojim saradnicima učinim što više na razvoju fudbala u Vojvodini." - izjavio je Simović

Pored Simovića funkcionerski vrh FSV čine i Uroš Milojković na mestu sekretara, Marjan Rnić i Dejan Santrač kao potpredsednici i još 17 članova Izvršnog odbora.

- "Obaveza ima puno ali smo spremni da se uhvatimo u koštac. Izvršni odbor koji je danas izabran će u okviru sebe podeliti obaveze i zadatke i redovno ćemo pratiti izvršavanje istih. Sve ovo ćemo raditi transparentno, borićemo se za sve kadrove da učestvuju u radu na ovim zadacima, i da očuvamo jedinstvo saveza." - istakao je Simović koji je još dodao i da će glavna opredeljenja biti razvoj infrastrukture, oživljavanje fudbalskih centara u Vojvodini, podizanje rada u mlađim kategorijama, podrška sudijskoj i trenerskoj organizaciji, podizanje regularnosti takmičenja i pomoć klubovima.

S obzirom na novonastalu situaciju Simović će najverovatnije zbog sukoba interesa morati da podnese ostavku na mesto predsednika FK "Spartak" na čijem čelu je duži niz godina, a o njegovom nasledniku će se raspravljati na Izbornoj sednici koja je zakazana za februar 2015. godine.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

26
Simče Odgovori
Da li to znači da će Subotica posle dužeg vremena biti miljenik Toleta Karadžića i da ćemo dobiti nešto para iz FSS kase za našu propalu stadionsku infrastrukturu, a treba nam svašta........ da bi pokrpili šta se može.
Cummiball Odgovori
CULE, šta je vaše mišljenje o izboru Dragana Simovića za predsednika Fudbalskog saveza Vojvodine???
Pitam vas zato, jer sam uvek cenio vaše mišljenje kao fudbalskog stručnjaka.
posmatrač Odgovori
Velika bruka i sramota za FS Vojvodine.
Čovek za koga se ne zna kako je stekao sadašnju imovinu a duguje preko 800 miliona poreza državi.
[*...*]
cule Odgovori
Simce
A mogli bi iz njegove licne kase hahaha jer zar
Nikola Šurjak Odgovori
Pa jedino tako možemo nešto da ušićarimo jer lokalno rukovodstvo za sport nije sposobno da nađe alternativne načine da obezbedi sredstva a to se vidi na svakom koraku od klubova do infrastrukture
dragan Odgovori
Sahrana srpskog fudbala...amen
srbenda iz backe topole Odgovori
..Klimoglavci ..digli ruku ..za .. ZA.. .... Nista novo osim prezimena...ili u prevodu Kezunska posla.
Mirko Odgovori
Ne,to znaci, vratice drzavi dugove,placace radnike redovno.
Subotičanin Odgovori
Bojim se samo da posle ovoga FK Spartak ne puste "niz vodu"....Pre svega čestitam Simoviću na izboru i neka konačno donesu nešto i u Suboticu...a što se tiče Spartaka bojim se samo da će novi predsednik biti onaj Drača....onaj isti Drača koji u životu nije držao loptu u ruci a kamoli igrao fudbal ili se bavio nekim sportom....
A takvima treba što pre stati na KRAJ u Subotici,pogotovo što nije Subotičanin i nikada NE MOŽE DA VOLI I DOPRINOSI ZA SPARTAK kao neko iz SUBOTICE
SUBOTICA SUBOTIČANIMA !!!!!!!!
ffilozoff Odgovori
OVO u fudbalu ,u Srbiji ,ko vodi fudbal je,DNO-DNA!!! Pa Srbija je po uefa listi 27 .u Evropi!!! OVO nikada nije bilo,ovo kad fudbal vode oni koji loptu nisu videle,dovodi do DNO-DNA!!!!
kerleta Odgovori
A gde je tu Mirko L.-miran
tnt Odgovori
Kakva odvratna vest. Karadzicev pulen...
cryff Odgovori
kakav sad fudbal?...gubljenje vremena,i para.
bona fide Odgovori
Tole jos uvek vuce konce: Simovic na celu FSV, Mile Jovicic buduci predsednik FK Partizan...
navijač Odgovori
Ovakvi frazerski govori već odavno su nam poznati ( jedinstvo, transparentnost, mlađe kategorije... ), a nažalost rezultate vidimo tek kada siđu sa funkcija. Gde je njegov program za ozdravljenje ovog našeg posrnulog fudbala ? Na osnovu čega su ga izabrali? Verovatno mu je glavna preporuka bila " USPEŠAN PRIVREDNIK KOJI NE PAĆA POREZ". Tako " pošteno " će verovatno voditi i fudbalski savez Vojvodine?
cule Odgovori
Cumimbal
Bio bi bolji za predsednika asocijacije ALKOHOLNIH DERIVATA hahaha
punisher Odgovori
izvinite ali sta ce nam fudbalski savez u Vojvodini??
slobo Odgovori
Samozvani Spartak će svakako i dalje ostati privatni klub Gajbe Simovića - a to je i u redu, jer je čovek sa Horgošem stigao do Jelen super lige, a Grad Subotica je dozvolila da se FK SPARTAK ( osnovan 1945) ugasi.
Ipsilon Odgovori
kakva parodija
Vesko Odgovori
Posle kisnih godina, desavaju nam se izlivanje reka, podzemne vode i izbijanje mulja na povrsinu.
Cummiball Odgovori
@cule
Hahaha, i ja sam se sada dobro nasmejao.
U toj asocijaciji alkoholičara bi sigurno bio jedan od najkompetentnijih.
lee Odgovori
Nemam pojma ko je lik
Toletova Gajba Odgovori
Sto se nas savez ne zove fudbalski savez Crne Gore?
cule Odgovori
Ako vec hocete nesto pozitivno da ucinite za Vojvodinu organizujte prvenstvo mladih do 21godinu da juniori ne propadaju u malim klubovima sa maksimalno po 3igraca seniora po prvenstvenoj utakmici i s druge strane kvalitetniji juniori mogu igrati sa mladom ekipom a tako isto najtalentovaniji juniori prve godine igraju sa juniorskom ekipom
Osim toga ne morate kukati za putne troskove jer Vojvodina nije tako ni velika i ako treba iz budzeta Vojvodine placate putne troskove za to prvenstvo i sudjenje klubovima ako hocete da fudbal tu napreduje u Vojvodini
Organizujte isto detekciju po skolama a ne dovoditi kadete i juniore iz juzne Srbije???sto je cesti slucaj u Spartaku,, da ne poverujes..
Isto tako podignite gles kada su u pitanju razne selekcije Srbije uvek samo veliki klubovi Zvezda Partizan daju igrace za selekcije i monopol je apsolutno Beogradski kao i u tenisu
Pokazite ko su i sta su LALE
radijalac Odgovori
koliko negtivnosti na jednom mestu..a čovek iz Spartaka preuzeo vlast u Vojvodini..nije iz Sombora ili Zrenjanina nego iz Subotice..samo neko ko ne voli subotički fudbal ili neko ko je vodio isti pa bio neuspešan može biti ozlojađen na ovu vest. Pustite čoveka da radi pa nakon mandata iznosite mišljenje.

iskreno se nadam da će fudbal u Subotici ovim činom, postavljanjem čoveka iz Subotice, iz Spartaka, samo napredovati a da će infrastruktura na Gradskom stadionu u narednim godinama biti značajno unapređena.

I da ćemo posle Aleksića imati reprezentativca u A timu, u ostalim se podrazumeva.

prvi put ću se, delimično, složiti sa Culetom..jer mišljenja sam da omladinski fudbal kako u Vojvodini tako i u Srbiji zaslužuje Kup takmičenje..nije mi jasno kako to da ne postoji kup za mlađe kategorije.

U Engleskoj, postoji 3-4kup takmičenja, i na sve načine popularišu fudbal, pola Evrope igra fudbal u vreme Nove godine kad su ljudi na odmorima, kad se najviše para potroši..sve je u znaku praznika, trošenja i fudbala...

..i pod hitno vratiti pivo na stadione
fadil Odgovori
Pitanje Subotičaninu! Ko je još osim Simovića i njegovih saradnika uložio u finansiranje Spartaka.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.