Komentara: 3
Pregleda: 3608

Fudbaleri Spartaka spremni za nastavak prvenstva u JSL

18.02.2015. u 08:54h > 19:14
Izvor: Subotica.com
Posle skoro dva i po meseca pauze superligaški fudbal vraća se na terene u Srbiji. Subotički tim je generalnom probom protiv Kečkemeta (pobeda 3:2) okončao zimske pripreme koje su trajale nešto više od mesec dana, a kroz koje je, između ostalih, prošao i veliki broj mladih igrača iz omladinskog pogona Spartakove škole fudbala.
Fudbaleri Spartaka spremni za nastavak prvenstva u JSL

Ekipa se posle kraće pauze okupila 9. januara na Gradskom stadionu, uradila prvi deo priprema u Subotici, zatim se preselila na Ohrid gde su odigrali šest kontrolnih utakmica, a od prošlog utorka su ponovo u Subotici na završnom segmentu zimskih priprema. U generalnoj probi pred nastavak sezone u Jelen Super ligi fudbaleri Spartaka pobedili su u subotu mađarski Kečkemet sa 3:2.

Ostale izveštaje tokom priprema možete da pogledate u povezanim vestima.

U odnosu na prvi deo sezone Spartak neće računati na iskusnog defanzivca Iliju Radovića i prvog golmana Budimira Janoševića, sa druge strane u klubu je stiglo nekoliko novih lica, među kojima su i Maksim Fedin, mladi reprezentativac Kazahstana, Slobodan Jakovljević, Mladen Lazarević, ali i po pisanjima beogradskih medija talentovani desnokrilni napadač Željko Žerađanin posle raskida ugovora sa Crvenom zvezdom odlučio je da za novu sredinu izabere Suboticu. Žerađanin, koji je bio najbolji igrač crveno-belih u omladinskoj ligi pre potpisivanja profesionalnog ugovora, igrao je za prvi tim Zvezde samo na prijateljskim mečevima. 

Od drugih dešavanja u klubu izdvojili bismo promociju novih trenera u Spartakovoj školi fudbala i izbor novog-starog predsednika Kluba.

Ko će se boriti za Spartakove plavo bele boje?

Narednih dana se očekuje obraćanje javnosti šefa struke Petra Kurćubića povodom nastavka sezone, ali i kratka retrospektiva proteklog pripremnog perioda, a tada ćemo znati i rekonstruisani sastav Spartaka koji će se boriti za što bolju poziciju na tabeli JSL.

U subotu gostovanje u Kragujevcu, za tri nedelje protiv Crvene zvezde u Subotici

Spartak prvi meč u nastavku sezone igra u subotu u Kragujevcu, a prvu ovogodišnju premijeru na domaćem terenu imaće 28. februara kada u Suboticu dolazi ekipa OFK Beograda, a dve nedelje kasnije u naš grad dolazi aktuelni šampion Srbije, beogradska Crvena zvezda.

Bez reflektora i ove sezone

Kako stvari stoje i ovu sezonu publika Gradskom stadionu neće biti u prilici da gleda utakmice u noćnom, atraktivnijem terminu, s obzirom da se ne naziru radovi na izgradnji stubova za reflektore, koje je još pre par godina obezbedio FSS.

Tender za izradu projektne dokumentacije je raspisan krajem novembra prošle godine, a sredinom januara donešena je odluka da dokumentaciju izradi novosadska firma "DNP Inženjering", koja će svoj rad naplatiti 390.000 dinara (sa PDV). Posle izrade dokumentacije sledi tender za izvođača radova. Više detalja u povezanoj vesti.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 2 meseca
Komentara: 3
Pregleda: 3608

Povezane vesti

Povezane teme

fudbalski klub spartak

jelen super liga

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.