Komentara: 11
Pregleda: 6016

FSS upozorava: Bez reflektora nema takmičenja!

22.03.2015. u 15:58h
Izvor: Subotica.com
Stadion u Subotici jedan je od retkih u Superligi koji nema uslove za igranje u noćnim terminima. Iako se to prethodnih godina tolerisalo, na sednici FSS održanoj u petak saopšteno je da pomeranja rokova više neće biti, te će svaki klub koji želi da se takmiči u najvišem rangu do početka nove sezone morati da reši ovo pitanje. Subotica ih još uvek nema, ali postoje najave da bi trebala dobiti do početka nove sezone, a da li će - pokazaće vreme.
FSS upozorava: Bez reflektora nema takmičenja!

Do kraja prevenstva ostala su još nepuna dva meseca superligaškog fudbala, a već od naredne sezone desiće se neke promene, koje između ostalog obavezuju klubove da svoje utakmice igraju pod reflektorima, odnosno da imaju mogućnost da igraju mečeve u večernjim terminima.

Savez je u minulom periodu pomogao mnogim klubovima da dobiju reflektore, mnogima je uputio apel da u dogovoru sa lokalnom samoupravom, naravno i FSS, najzad uđu u realizaciju tog projekta, ali jedan broj klubova sve to ignoriše...

- "U nekim klubovima imamo nerad i učmalost. Svima je poznata odluka Izvršnog odbora FSS da od sledeće sezone svi klubovi u Superligi moraju da imaju reflektore ili neće moći da se takmiče. Tu odluku nećemo da menjamo i ponovo apleujem na sve da počnu sa rešavanjem ovog problema" - izjavio je Tomislav Karadžić, predsednik FSS

Kako sada stoje stvari najidealnije bi bilo da Grad ispuni obećanje i da Gradski stadion konačno dobije reflektore, alternative ovome su da Spartak svoje mečeve igra izvan Subotice, makar do postavljanja reflektora, ali i ona najgora - da Subotica ostane bez superligaša.

FSS upozorava: Bez reflektora nema takmičenja!

Iz lokalne samouprave najavili su da je početak radova na postavljanju reflektora planiran za jun. Kako smo ranije pisali 30. januara je izabrano preduzeće koje je trebalo do kraja februara da izradi projektnu dokumentaciju, a onda sledi raspisivanje tendera za izvođača radova. Nije poznato da li je projektna dokumentacija izrađena, kao ni rok kada će biti raspisan tender za izgradnju infrastrukture. Ono što je izvesno je da FSS čuva davno obećane sijalice, odnosno reflektore, koji treba da se montiraju na stubove i povežu sa elektro mrežom na stadionu. Za sada nije poznato koliki će potrošači biti ovi reflektori, nadamo se da će biti ekonomični, makar da poseta pokrije troškove.

Sezona u Superligi i Prvoj ligi dosada je počinjala u avgustu, ali postoje određene indicije, bolje reći razmišljanja, da bi od naredne prvenstvo počelo nešto ranije, konkretno u julu, kako bi između ostalog klubovi koji se takmiče u evropskim takmičenjima spremniji dočekali kvalifikacije, odnosno izlazak u Evropu, a s obzirom da je u julu uveliko leto i visoke temperature, sasvim je logično da bi se u tom slučaju insistiralo na igranju utakmica u noćnom terminu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 4 nedelje
Komentara: 11
Pregleda: 6016

Povezane vesti

Povezane teme

fudbalski klub spartak

jelen super liga

fudbal

tomislav karadžić

fudbalski savez srbije

gradski stadion

reflektori

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.