• Pregleda: 5084

FSS upozorava: Bez reflektora nema takmičenja!

Stadion u Subotici jedan je od retkih u Superligi koji nema uslove za igranje u noćnim terminima. Iako se to prethodnih godina tolerisalo, na sednici FSS održanoj u petak saopšteno je da pomeranja rokova više neće biti, te će svaki klub koji želi da se takmiči u najvišem rangu do početka nove sezone morati da reši ovo pitanje. Subotica ih još uvek nema, ali postoje najave da bi trebala dobiti do početka nove sezone, a da li će - pokazaće vreme.
FSS upozorava: Bez reflektora nema takmičenja!

Do kraja prevenstva ostala su još nepuna dva meseca superligaškog fudbala, a već od naredne sezone desiće se neke promene, koje između ostalog obavezuju klubove da svoje utakmice igraju pod reflektorima, odnosno da imaju mogućnost da igraju mečeve u večernjim terminima.

Savez je u minulom periodu pomogao mnogim klubovima da dobiju reflektore, mnogima je uputio apel da u dogovoru sa lokalnom samoupravom, naravno i FSS, najzad uđu u realizaciju tog projekta, ali jedan broj klubova sve to ignoriše...

- "U nekim klubovima imamo nerad i učmalost. Svima je poznata odluka Izvršnog odbora FSS da od sledeće sezone svi klubovi u Superligi moraju da imaju reflektore ili neće moći da se takmiče. Tu odluku nećemo da menjamo i ponovo apleujem na sve da počnu sa rešavanjem ovog problema" - izjavio je Tomislav Karadžić, predsednik FSS

Kako sada stoje stvari najidealnije bi bilo da Grad ispuni obećanje i da Gradski stadion konačno dobije reflektore, alternative ovome su da Spartak svoje mečeve igra izvan Subotice, makar do postavljanja reflektora, ali i ona najgora - da Subotica ostane bez superligaša.

Iz lokalne samouprave najavili su da je početak radova na postavljanju reflektora planiran za jun. Kako smo ranije pisali 30. januara je izabrano preduzeće koje je trebalo do kraja februara da izradi projektnu dokumentaciju, a onda sledi raspisivanje tendera za izvođača radova. Nije poznato da li je projektna dokumentacija izrađena, kao ni rok kada će biti raspisan tender za izgradnju infrastrukture. Ono što je izvesno je da FSS čuva davno obećane sijalice, odnosno reflektore, koji treba da se montiraju na stubove i povežu sa elektro mrežom na stadionu. Za sada nije poznato koliki će potrošači biti ovi reflektori, nadamo se da će biti ekonomični, makar da poseta pokrije troškove.

Sezona u Superligi i Prvoj ligi dosada je počinjala u avgustu, ali postoje određene indicije, bolje reći razmišljanja, da bi od naredne prvenstvo počelo nešto ranije, konkretno u julu, kako bi između ostalog klubovi koji se takmiče u evropskim takmičenjima spremniji dočekali kvalifikacije, odnosno izlazak u Evropu, a s obzirom da je u julu uveliko leto i visoke temperature, sasvim je logično da bi se u tom slučaju insistiralo na igranju utakmica u noćnom terminu.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

11
Partizan iznad lokal patriotizma Odgovori
Ih mozda ce morati ponovo za Partizan da navijaju navijaci (preletaci) Spartaka.
Fenjer Odgovori
E koji Problem...narod nema sta da jede a oni o glupim reflektorima! Da im mozda ne bi trebalo dati iz budzeta? Da im narod kupi mozda? Dajte im svakome po fenjer pa nek se sigradu lobdalovanja...bas je bitno loptat se a narod gladan!
jozo bubnjar Odgovori
Auuu... s obzirom koliko je onaj "sat" na stadionu placen :D :D :D ... reflektori ce biti kapitalna investicija naseg grada :D :D :D :D
josa Odgovori
sta dobijemo sa reflektorima?
huligane,tuče
niko Odgovori
trebao je simovic kupiti reflektor od para koje je dobio od prodaje igraca a ne da kuka po gradu da mu se kupi. sve bajni privrednici u upravnom odboru a niko nece pare da ulozi u fudbal nego cekaju da grad resava klubske probleme.
Dadilja Šljivka Odgovori
koji problem!! straaaašno...
Uvek u pravu Odgovori
Reflektori će biti postavljeni samo se, što se kaže, "tvrdi pazar". Još nisu svi videli kolika im je korist od ove investicije detalji su u pitanju. Tako je to kod nas. Jedina vizija je provizija.
sps Odgovori
a i sta ce nam da gledamo samo namestanje utakmmica?
saša Odgovori
Kao prvo stadion je gradski a klub privatni. Ako grad želi napraviće reflektore ako ne želi ili ne može neće. Privatni klub neka rešava svoje probleme sam. Ovaj Spartak nije Spartak od pre. Taj "pravi Spartak" je ugašen i nema ga više. Ovo je nekadašnji Horgoš Zlatibor voda. Zašto bi smo mi svi pomagali privatnika koji je uništio tolike firme i zaposlene po ovom gradu i okolini,koji ne plaća poreze,doprinose i ostalo. Neka čovek gradi sebi stadion i reflektore pa neka se takmiči. Moj predlog je da grad osnuje novi FK"Spartak" i neka lepo počne da se takmiči od najnižeg ranga,neka mu da da koristi gradski stadion i neka se u međuvremenu kako bude rastao taj novi klub i ulaže u njega i u stadion. Ovako mi svi treba da zalegnemo iza privatnog kluba a od toga nemamo nikakve koristi. Pustite Simovića i društvo neka svoje probleme rešavaju sami. Imam još jedan predlog ako hoće da igra na gradskom stadionu neka plati zakup,cena zakupa neka bude izgradnja reflektora. Uostalom ko je dao pravo privatnom klubu da se bez naknade takmiči i trenira na gradskom stadionu.
bona fide Odgovori
Ipak je ovo selo sa dobro uhodanim svercerskim manirima.
dylan Odgovori
starijim generacijama ni reflektori nisu trebali.......a punili su stadion.Promasena investicija.A o fudbalu,ako se to uopste moze tako nazvati,ne bih.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.