Komentara: 18
Pregleda: 18777
Foto

Podignuti stubovi za reflektore na Gradskom stadionu

02.10.2016. u 13:23h
Izvor: Subotica.com
Sva četiri stuba na Gradskom stadionu su sklopljena i podignuta na visinu od 26 metara, a do kraja novembra očekuje se završetak radova na povezivanju elektro instalacija sa osvetljenjem. Danas od 15 časova igra se meč Spartak - Rad.
Podignuti stubovi za reflektore na Gradskom stadionu

Svi oni koji danas dođu na Gradski stadion moći će uživo da vide postolja za buduće reflektore, a nadamo se u novembru i da gledaju prve Spartakove mečeve u noćnom terminu.  Postavljena su sva četiri stuba do visine 26 metara, a naredna faza je nadogradnja do konačnih 48.

Nedelja, 15 časova, 11. kolo Superlige: Spartak - Rad. Ulaz je besplatan. Podržite plavo-bele do nove pobede i za povratak među top 5 ekipa.

Kako saznajemo stubovi će biti kompletirani (nadograđeni i konačno učvršćeni) do utakmice sa Crvenom zvezdom (22. oktobar), a onda sledi pretposlednja faza, povezivanje reflektora na električnu mrežu. Nakon postavljanja reflektora na stubove i povezivanja na napajanje biće neophodno još da se osvetljenje precizno pozicionira kako bi se maksimalno iskoristila dostupna snaga i uradi tehnički prijem. Po informacijama koje imamo reflektori će zasijati do kraja novembra, a novac za sve radove i opremu je obezbeđen.

Postavljanje reflektora na Gradskom stadionu je priča koja se u ovom gradu sporadično pominje poslednjih 5 godina. Iako je Fudbalski savez Srbije još 2009. godine kroz donaciju obezbedio same (philips) reflektore, na lokalnoj samupravi bilo je "samo" da podigne stubove i omogući povezivanje na elektro mrežu. Taj posao se prilično razvukao, ali bilo je dovoljno samo par meseci tokom leta ove godine da se uradi više nego što je urađeno za nekoliko godina unazad.

Podignuti stubovi za reflektore na Gradskom stadionu

Stadion sa pomoćnim reflektorima (avgust 2013.)

Subotičkoj javnosti koja je pratila ovu temu poznato je da je u poslednje dve godine bilo puno najava da manje više sve ide po planu, dok nismo saznali da je projekat od starta loše isprojektovan, odnosno da postavljanje reflektora neće biti moguće iz tehničkih razloga, dok su već uveliko radovi trajali. Pored loše urađenog projekta naknadno je uočeno da u troškove svih ovih radova (od građevinskih do elektro) nisu uključeni neki važni elementi pa je i to malo produžilo radove.

Nova gradska vlast je vrlo brzo dala prioritet reflektorima. S obzirom da je FSS konačno posle nekoliko godina najavljivanja ispunio svoju "pretnju" i suspendovao stadion FK "Spartak", povećao se pritisak na lokalnu samoupravu da ubrza ovu priču. Nije dugo trebalo da se organizuje izrada novih projekata, raspišuz tenderi i angažuju izvođači i po ubrzanom tempu nastavljeni su građevinski radovi, isporučeni su elementi za stubove, zatim su isti sastavljeni, a u petak i subotu su podignuta sva četiri do visine 26 metara.

Podignuti stubovi za reflektore na Gradskom stadionu

Podignuti stubovi za reflektore na Gradskom stadionu

Takođe saznajemo da će nakon postavljanja reflektora biće urađeno i osvetljenje oko stadiona, odnosno u prvoj fazi prilazni putevi sa zapadne i severne strane stadiona kako bi posetioci bezbedno došli do željenog ulaza.

Izvor: Subotica.com

Podizanje stubova za reflektore

Podizanje stubova za reflektore Podizanje stubova za reflektore Podizanje stubova za reflektore Podizanje stubova za reflektore Podizanje stubova za reflektore Podizanje stubova za reflektore Podizanje stubova za reflektore Podizanje stubova za reflektore
Pogledaj ostale fotografije

Gradski stadion pod sjajem pomoćnih reflektora

Gradski stadion pod sjajem pomoćnih reflektora Gradski stadion pod sjajem pomoćnih reflektora Gradski stadion pod sjajem pomoćnih reflektora Gradski stadion pod sjajem pomoćnih reflektora Gradski stadion pod sjajem pomoćnih reflektora Gradski stadion pod sjajem pomoćnih reflektora Gradski stadion pod sjajem pomoćnih reflektora Gradski stadion pod sjajem pomoćnih reflektora
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 6 meseci
Komentara: 18
Pregleda: 18777

Povezane vesti

Povezane teme

gradski stadion

reflektori

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.