• Pregleda: 5221

Nastavak radova na pozorištu od juna, o Zelenoj fontani od naredne godine

Gradonačelnik Subotice Jene Maglai gostujući na Radio Subotici govorio je, između ostalog, o planovima za nastavak izgradnje Narodnog pozorišta, za koje su obezbeđena sredstva, ali i o Zelenoj fontani koja treba da bude zamenjena novom.
Nastavak radova na pozorištu od juna, o Zelenoj fontani od naredne godine

Za nastavak rekonstrukcije starog dela Pozorišta iz Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine obezbeđeno je 85 miliona dinara i predstoji raspisivanje javne nabavke za izvođača radova, rekao je gradonačelnik Jene Maglai.

Radovi treba da počnu u junu, dok je nastavak izgradnje novog dela pozorišne zgrade još uvek pod znakom pitanja i grad za to neće imati sredstava, ukoliko Pokrajina i Republika ne obezbede.

Što se tiče Zelene fontane, ona je u veoma lošem stanju i nemoguća je njena rekonstrukcija, već samo kompletno rušenje i gradnja nove, izjavio je Maglai.

Zelena fontana, do pre nekoliko godina...

Postoji više predloženih varijanti za novu fontanu, čija se vrednost kreće od 70 do 130 miliona dinara, ali vraćanje žolnai–keramike ne dolazi u obzir, zbog uticaja atmosferskih uslova na keramiku i njeno propadanje, tako da postoji mogućnost da fontana bude od zelenog granita.

Međutim, za rešavanje pitanja Zelene fontane u ovoj godini nema sredstava, već se predviđa za narednu rekao je gradonačelnik.

Izvor: Radio Subotica

povezane teme

11
navijac Odgovori
Imamo ugovor sa Republikom i Pokrajinom da 90% izfinansiraju završetak pozorišta,samo nema ko da ih natera da to izpoštuju.Đulu Lasla za gradonačelnika!!
Always Ultra Odgovori
Isto su govorili i za Pozoriste pa sada zalimo za starom zgradom na cijem mestu nikada nece niknuti nova (bice 7-8 dana zujanja i lupkanja po gradilistu , a onda 7-8 meseci raspusta - kao i zadnjih 7-8 godina).
Ja nisam cuo da se ne moze obnoviti neka ruinirana stara fontana (bilo gde u svetu). SU ce biti jedinstveni slucaj tada. Verovatno cemo narednih decenija (ako gradonacelnik predje sa pretnji na dela) imati ogradjeno jos jedno ruglo u centru !

Dole VMS !
nale Odgovori
Kako "prefinjen" smisao za humor ima ovaj Maglai!
rombo4 Odgovori
ko o čemu,
SVM o gradnji novih fontana,
sa sve žolnai keramikom (dugo im nisu nabacili neki poslić).
subotičanin Odgovori
Pozorište guta pare, čisto sumnjam da je sve uloženo u pozorište, neko tu dobro profitira, Fontanu novu ne treba gradit dosta je plava fonntana, ovu treba zatrpat i posadit cveće pa će subotičani sedeti okolo i udisat miris cveća to ne košta mnogo.
Gospodine Maglai manite se pesme i igara, otvarajte radna mesta, subotičani su gladni ne zaposleni brzo će doći zima pa će trebat ogrev.
Jole Odgovori
Napravite je od valjaka trajaće koliko i žolnai.
mali zeleni Odgovori
Kada Maglai spominje zeleni granit već se može naslutiti da taj posao dobija EV Promet pa im izgleda toliko i treba, godinu dana, da pribave potrebnu količinu zelenog granita taman kada će se naći i pare za izgradnju nove zelene granitne fontane a od naroda se prave glupe ovce za šišanje ....
mika Odgovori
Izgradnja pozorista ima nastavaka kao Mala nevesta.........
habiba Odgovori
Moja porodica i ja smo jako razocarani sa svim ovim sto se dogadja u nasem voljenom gradu. Centar grada, a i malo dalja okolina izgledaju kao avetinjski grad,okolo zamalo pa svaka starija kuca srusena i tako stoji ko zna koliko vec dugo. Grozno sve ih teba izbaciti iz udobnih stolica neka suboticani odlucuju o svom gradu inace tesko nama.
stanovnik Odgovori
Sto se tice zelene fontane neka se pozove na odgovornost onaj koji je upropastio,tj. odobrio ciscenje keramike solnom kiselinom. Neka plati nastalu stetu. Bila je lepa zelena fontana,ali mislim da ima mnogo precih stvari od gradjenja fontana.........
dejan Odgovori
Zasto spominjati rekonstrukciju fontane umesto da se sve fokusira na pozoriste....
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.