Komentara: 11
Pregleda: 6219

Nastavak radova na pozorištu od juna, o Zelenoj fontani od naredne godine

10.04.2014. u 11:36h
Izvor: Radio Subotica
Gradonačelnik Subotice Jene Maglai gostujući na Radio Subotici govorio je, između ostalog, o planovima za nastavak izgradnje Narodnog pozorišta, za koje su obezbeđena sredstva, ali i o Zelenoj fontani koja treba da bude zamenjena novom.
Nastavak radova na pozorištu od juna, o Zelenoj fontani od naredne godine

Za nastavak rekonstrukcije starog dela Pozorišta iz Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine obezbeđeno je 85 miliona dinara i predstoji raspisivanje javne nabavke za izvođača radova, rekao je gradonačelnik Jene Maglai.

Radovi treba da počnu u junu, dok je nastavak izgradnje novog dela pozorišne zgrade još uvek pod znakom pitanja i grad za to neće imati sredstava, ukoliko Pokrajina i Republika ne obezbede.

Što se tiče Zelene fontane, ona je u veoma lošem stanju i nemoguća je njena rekonstrukcija, već samo kompletno rušenje i gradnja nove, izjavio je Maglai.

Nastavak radova na pozorištu od juna, o Zelenoj fontani od naredne godine

Zelena fontana, do pre nekoliko godina...

Postoji više predloženih varijanti za novu fontanu, čija se vrednost kreće od 70 do 130 miliona dinara, ali vraćanje žolnai–keramike ne dolazi u obzir, zbog uticaja atmosferskih uslova na keramiku i njeno propadanje, tako da postoji mogućnost da fontana bude od zelenog granita.

Međutim, za rešavanje pitanja Zelene fontane u ovoj godini nema sredstava, već se predviđa za narednu rekao je gradonačelnik.

Izvor: Radio Subotica
Postavljeno pre 10 godina i 2 nedelje
Komentara: 11
Pregleda: 6219

Povezane vesti

Povezane teme

zelena fontana subotica

Narodno pozorište

zgrada pozorišta

jene maglai

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.