• Pregleda: 4042

Radovi na zgradi Narodnog pozorišta

Radovi na izgradnji novog kulturno-komercijalnog objekta na mestu Narodnog pozorišta odvijaju se u kontinuitetu poslednjih 6 meseci, ali i različitim tempom, sve u zavisnosti od priliva sredstava odnosno radnog materijala, ali i vremenskih uslova. I pored mnogo poteškoća sa kojima se suočavaju, objekat lagano napreduje i sve više dobija svoju približno konačnu formu.
Radovi na zgradi Narodnog pozorišta

Zidari postavljaju oplatu za izlivanje armirano betonske ploče nad nekadašnjom balskom dvoranom, odnosno malom salom Narodnog pozorišta.

Izlivanjem ploče iznad buduće galerije i male sale završiće se treća faza radova. Kako je najavljeno, već na proleće na toj ploči počeće da se diže krovna konstrukcija čijim završetkom će biti dostignuta najviša kota starog dela objekta od skoro 17 metara.

U maloj sali trenutno se rade još i armirano betonsko ojačanja zidova. Paralelno sa tim pojavljuje se i spiralno stepenište kojim će biti povezani stari i novi deo objekta i čijim će se završetkom praktično ući u budući tavanski prostor.

Izvor: Radio Subotica

povezane teme

6
Always Ultra Odgovori
Ovim tempom meni se cini da ce proci jos nekoliko decenija dok se eventualno ne zavrsi !
Ja tu uopste ne vidim konacan oblik - deluje mi kao haoticna mesavina raznih betonskih stilova sa ostacima bivse zgrade !
Vesko Odgovori
Jos od 2007 godine traju radovi i tako kao sto je bilo nikada nece te napraviti,tako da ce se
vecina suboticana secati svog starog pozorista a vas koji sada gradite nece,jer ste razrusli
nesto sto niste smeli.Gde su stare cigle,koji je ugradio u svoje temelje i zidove.Zar to moze
tako jednostavno nestati i da niko ne zna.Treba pitati bivseg predsednika up. odbora pozorista,
jer on je bio glavni kao i u mnogim unistenim preduzecima i u ovom gradu.
jablan Odgovori
Ovi nasi opstinari uvek gledaju u staklenu kuglu buducnosti.Prvo zapocnu punom parom sredjivanja pozorista u komercijalne svrhe.Pa se zatim dogovaraju kako bi bilo bolje zbog nestasice para praviti pozoriste u sto vecoj meri u komercijalne svrhe.Kakvi su svevideci bolje da ih biramo za sva vemena .Samo da ih ne izgubimo takve.
nana Odgovori
Ako Modest i njegova ekipa i dalje budu koristili svoj potencijal uskoro ćemo gledat ii pozorišne predstave u Morahalomu, pošto će se posle pozorišta , škola ,kostura srušiti i Jadran.
ferrari Odgovori
"Vesko"
Gde su stare cigle,koji je ugradio u svoje temelje i zidove.Zar to moze tako jednostavno nestati i da niko ne zna."

Te cigle nisu nestali!!!! Te cigle su "pošteni" ljudi odneli kući da bi sačuvali za budućnost. Dobro što ne tarže pare za čuvanje...., ali su se setili, i za čuvanje, malo su i para sebi prekanalisali iz budžeta i iz razne firme koji "nisu" znali kako treba poslovati...
rocker Odgovori
arhitektonski teror,bez ikakve logike.Unisten je sam centar grada,zarad jeftinopolitickih interesa nekih.Ko se usudio da skine istorijsku zastitu sa tog objekta?Svi znamo,da nije bilo za rusenje,nego samo za adaptaciju,sve ostalo je obicna laz.Grad je uleteo u ogroman,skup,nelogican projekat,nepovratno.Mnogo starije zgrade su adaptirane po Evropi,i vraceni u prvobitno stanje.I kome ti lokali,kada je ceo korzo prazan,sve zatvoreno,zahvaljujuci genijalnoj vladajucoj garnituri.Napravili ste kic u centru grada,balkanski mentalitet je pobedio zdrav razum.Trebali ste umesto ove gluposti,da krenete sa krovom gradske kuce,i adaptacijom postojecih fasada u gradu.Adaptacijom gospodo draga,ako je iko cuo od vas za taj pojam.Vec dugo mi se mota po glavi pomisao,da su tu u igri bile i cigle starog formata,koji su veoma trazeni,i nestali,na misteriozan nacin.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.