Komentara: 6
Pregleda: 4792

Radovi na zgradi Narodnog pozorišta

16.10.2013. u 11:06h
Izvor: Radio Subotica
Radovi na izgradnji novog kulturno-komercijalnog objekta na mestu Narodnog pozorišta odvijaju se u kontinuitetu poslednjih 6 meseci, ali i različitim tempom, sve u zavisnosti od priliva sredstava odnosno radnog materijala, ali i vremenskih uslova. I pored mnogo poteškoća sa kojima se suočavaju, objekat lagano napreduje i sve više dobija svoju približno konačnu formu.
Radovi na zgradi Narodnog pozorišta

Zidari postavljaju oplatu za izlivanje armirano betonske ploče nad nekadašnjom balskom dvoranom, odnosno malom salom Narodnog pozorišta.

Izlivanjem ploče iznad buduće galerije i male sale završiće se treća faza radova. Kako je najavljeno, već na proleće na toj ploči počeće da se diže krovna konstrukcija čijim završetkom će biti dostignuta najviša kota starog dela objekta od skoro 17 metara.

U maloj sali trenutno se rade još i armirano betonsko ojačanja zidova. Paralelno sa tim pojavljuje se i spiralno stepenište kojim će biti povezani stari i novi deo objekta i čijim će se završetkom praktično ući u budući tavanski prostor.

Izvor: Radio Subotica
Postavljeno pre 10 godina i 6 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 4792

Povezane vesti

Povezane teme

Narodno pozorište

izgradnja narodnog pozorišta

fasada narodnog pozorišta

izgled narodnog pozorišta

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.