Komentara: 33
Pregleda: 7308

Nastavak izgradnje Narodnog pozorišta iz budžeta Republike Srbije?

12.12.2013. u 13:43h
Izvor: Savez vojvođanskih Mađara (SVM)
Poslanička grupa Saveza vojvođanskih Mađara je u Narodnoj Skupštini Republike Srbije podnela amandman na predlog Zakona o budžetu Republike Srbije za 2014. godinu vezano za finansiranje izgradnje Narodnog Pozorišta u Subotici.
Nastavak izgradnje Narodnog pozorišta iz budžeta Republike Srbije?

Ugovorom o zajedničkom finansiranju adaptacije, rekonstrukcije i dogradnje zgrade Narodnog Pozorišta zaključenog dana 21. decembra 2006. godine predviđeno je, da će Vlada Republike Srbije finansirati realizaciju i završetak adaptacije, rekonstrukcije i dogradnje Narodnog Pozorišta i visini od 45%.

Poslanička grupa SVM traži, da se u budžetu Republike Srbije za 2014. godinu za ove namene obezbede sredstva u visini od 150 miliona dinara. Vlada Republike Srbije nije prihvatila ovaj amandman, međutim još i dalje postoji mogućnost da Narodna skupština Republike Srbije danas prihvati podneti predlog za obezbeđivanje sredstava.

Gradski odbor Saveza vojvođanskih Mađara u Subotici apeluje na podršku koalicionih partnera u Subotici, da svojim uticajem podrže ovaj predlog i pomognu, da se podneti amandman prihvati, te da se tako obezbede sredstva u Republičkom budžetu za nastavak izgradnje Narodnog Pozorišta.

Izvor: Savez vojvođanskih Mađara (SVM)
Postavljeno pre 10 godina i 4 meseca
Komentara: 33
Pregleda: 7308

Povezana vest

Povezane teme

Narodno pozorište

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.