Komentara: 11
Pregleda: 3711

Pokrajinska Vlada izdvaja 30 miliona za kulturu u Subotici

25.02.2014. u 00:00h
Izvor: Agencija "Beta"
Vlada Vojvodine će u ovoj budžetskoj godini izdvojiti oko 30 miliona dinara za finansiranje institucija kulture i kulturnih dešavanja u Subotici, izjavio je danas potpredsednik Vlade Vojvodine i pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Slaviša Grujić.
Pokrajinska Vlada izdvaja 30 miliona za kulturu u Subotici

Po rečima Grujića, glavni projekti će biti nastavak rekonstrukcije Sinagoge i Narodnog pozorišta.

Grujić je u današnjem razgovoru sa gradonačelnikom Subotice Jeneom Maglaijem kazao da je za nastavak radova na Sinagogi izdvojeno više od tri miliona dinara.

On je dodao da je ključno pitanje za Suboticu završetak radova na Narodnom pozorištu, gde je osim ulaganja u rekonstrukciju potrebno rešiti i pitanje Statuta pozorišta, kao bi ono moglo i formalno-pravno da počne sa radom.

Gradonačelnik Subotice Jene Maglai kazao je da će radovi na Sinagogi biti gotovi do septembra, a pored Vlade Vojvodine, sredstva će obezbediti i budžet Subotice i Jevrejska zajednica.

Dodao je da je za završetak radova na Narodnom pozorištu opredeljeno 85 miliona dinara, a da će potom ostati još oko devet miliona evra za unutrašnje uređenje.

Na sastanku je dogovoreno i da će subotička uprava dostaviti Vladi Vojvodine detaljan spisak prioriteta subotičke opštine u oblasti kulture i informisanja.

Izvor: Agencija "Beta"
Postavljeno pre 6 godina i 4 meseca
Komentara: 11
Pregleda: 3711
Povezana vest
Povezane teme
Narodno pozorište sinagoga jene maglai
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.