• Pregleda: 16314

Korona virus u Srbiji - potvrđena 222 slučaja, najavljuju se nove restriktivne mere

U Srbiji do sinoć u 18 časova zvanično ima 222 potvrđena slučaja obolelih od korona virusa. U periodu od 10 časova testirana je 61 osoba, od toga 34 su pozitivne na virus i nalaze se pod medicinskim nadzorom, u skladu sa zdravstvenim stanjem.
Korona virus u Srbiji - potvrđena 222 slučaja, najavljuju se nove restriktivne mere

Do 18 časova, 22. marta, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirana je ukupno 761 osoba koja je ispunjavala kriterijume definicije slučaja. Do sada su zabeležena ukupno 222 slučaja obolelih od Kovida-19. Novi presek će (nadalje) biti u 15 časova, kada će se uživo iz Vlade javljati stručnjaci i najviši zvaničnici.

Od juče je na snazi nova mera Vlade Srbije koja je produžila trajanje policijskog časa, a koji će do daljeg biti od 17 do 5 časova ujutro. Tokom dana se očekuje da će biti donete nove mere, u skladu sa preporukama stručnjaka iz Kine.

Napuštanje domova nakon 17 časova i pre 5 časova ujutru, moguće je isključivo iz hitnih medicinskih razloga, uz radnu dozvolu ili posebno odobrenje nadležnih organa. Imajući u vidu potrebe građana, Vlada je odlučila da dozvoli izvođenje kućnih ljubimaca u šetnju svakoga dana u periodu od 20 do 21 čas.

Od juče su zatvoreni ugostiteljski objekti, a do daljeg nema ni javnog saobraćaja. Odluka o obustavljanju javnog prevoza ne odnosi se na taksi prevoz, putnička vozila i prevoz za zaposlene. Takođe. na snazi je zabrana boravka u svim parkovima i na javnim površinama namenjenim za rekreaciju i sport.

Samoposluge, prodavnice hrane i apoteke su izuzete od mere zabrane i njihov rad će biti organizovan u skladu sa merama prevencije širenja virusa, što svakako podrazumeva držanje odstojanja između kupaca. Takođe biće dozvoljena i dostava hrane.

IZDVAJAMO:

Izvor: Subotica.com

povezane teme

4
tiki Odgovori
Da li se naplacuje parking?
C Odgovori
Ovo je sve još iz perioda najsmešnijeg virusa ikada u istoriji čovečanstva koji postoji samo na fejsbuku, period inkubacije 7-28 dana.
ČINJENICA Odgovori
Dvadesetak osoba ispred prvog aviona sa dragocenom pomoći iz Kine, među kojima ambasadorka i članovi Crvenog krsta te prijateljske zemlje, piloti, snimatelji, pomoćno osoblje...svi sa zaštitnim maskama na licu, jedino ON, bez kravate i otkopčanog sakoa, bez ikakve zaštite. Pardon, teohranitelji su bili u blizini. Na sednici Vlade, slična slika. Ministri i gosti zaštićeni maskama (em, zatvoreni prostor, em, rastojanja manja od 2 m) osim jednog junoše, rekao bih u uniformi. A, i ne biva da je kontra od svog feneka, koji je svojevremeno izjavio (a, carska se ne poriče) da masku neće nositi. Bilo kako bilo, ni jedan od dva primera nalik na onu "popovsku", da pastva sledi šta propoveda, a ne šta radi (jede masno tokom posta) nije za palac gore.
Petar Kojot Odgovori
A koje su to dodatne restriktivne mere koje se najavljuju?
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.