Komentara: 1
Pregleda: 5341

Katoličke crkve ostaju otvorene, sva javna bogosluženja, osim sahrana, su otkazana

19.03.2020. u 17:01h
Izvor: Subotica.com
Svesni situacije i odgovornosti za zdravlje i živote vernika, katolički biskupi doneli su Odredbe za liturgijska slavlja i posete crkvama za vreme vanrednog stanja.
Katoličke crkve ostaju otvorene, sva javna bogosluženja, osim sahrana, su otkazana

Javna bogosluženja, odnosno mise, krštenja, krizmanja, ispovesti, venčanja, blagoslovi i pobožnosti u crkvama i na otvorenom, odložena su do daljnjeg. Jedini izuzetak su sahrane, koje će se obavljati na jednostavan i što kraći način, u prisustvu samo najbliže porodice (5-10 članova).

Župske kancelarije su zatvorene i obustavljen je prijem stranaka. Župnici će primati samo sahrane, a sve ostale informacije biće moguće dobiti putem telefona ili imejla.

Katoličke crkve ostaju otvorene, sva javna bogosluženja, osim sahrana, su otkazana

Crkve, kao mesta duhovne okrepe i molitve, ostaju otvorene. Na ovaj način, subotički biskupi žele da osiguraju mogućnost za pojedinačne molitve i duhovnu sabranost. Svaki župnik će samostalno odlučivati o vremenu kada će crkva biti otvorena, a informacija o tome biće istaknuta na vidnom mestu (crkvena vrata ili drugo dobro vidno mesto). Crkve će se stalno dezinfikovati i provetravati.

- U ovim odlukama vodi nas ljubav prema bližnjima i odgovornost jednih za druge. Povezani u duhu, u molitvama nosimo jedni druge i članove naših zajednica, moleći Duha mudrosti i straha Božjega, kako za medicinsko osoblje i za obolele, tako i za nosioce vlasti i za sve naše sugrađane - poručili su katolički biskupi.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 1 mesec
Komentara: 1
Pregleda: 5341
Povezane teme

crkve

katolička crkva

subotička biskupija

biskupi

vanredno stanje

korona virus

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.