Komentara: 0
Pregleda: 7955

Venčanja isključivo u Gradskoj kući, uz prisustvo neophodnih učesnika

20.03.2020. u 12:37h
Izvor: Subotica.com
Za vreme vanrednog stanja, venčanja će se obavljati u Gradskoj kući uz prisustvo matičara, budućih supružnika i njihovih svedoka. Mladenci koji žele da otkažu venčanje, imaju mogućnost da pomere termin, dok se nova zakazivanja neće primati sve dok je na snazi vanredno stanje.
Venčanja isključivo u Gradskoj kući, uz prisustvo neophodnih učesnika

Kako objašnjava Aranjka Kobrehel, zamenica matičara na Knjizi venčanih, venčanja koja se obavljaju su isključivo ona koja su zakazana od ranije, pod uslovom da budući supružnici prihvataju da u ovim uslovima sklope brak. Kaže da je do sada došlo do otkazivanja većeg broja venčanja, ali da je tim mladencima pružena mogućnost da svoj termim pomere na kasniji period.

- Mi smo u stalnom telefonskom kontaktu sa strankama i one nas mogu pozvati da dobiju sve informacije. Trenutno smo fokusirani na stranke koje su zakazale venčanja za april i maj, a kojima savetujemo da termin svog venčanja pomere na neki kasniji period. Ne primamo da to bude pre leta, već tek za jul, avgust i jesenje mesece. Dakle, nije reč o potpunom otkazivanju, već o pomeranju termina - kaže Kobrehel.

Venčanja isključivo u Gradskoj kući, uz prisustvo neophodnih učesnika

Mladenci koji se ipak odluče da sklope brak, po preporuci Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, venčanje mogu da obave isključivo u Gradskoj kući, samo uz prisustvo matičara i njihovih svedoka. Takođe, preporučeno je da matičari i kumovi svoje čestitke saopšte usmeno, bez rukovanja, grljenja i ljubljenja.

- Za vreme vanrednog stanja, matičari ne mogu da izlaze na teren i obavljaju venčanja, već se čin sklapanja braka mora sprovesti isključivo u službenim prostorijama i moram da naglasim da se to odnosi i na naše mesne kancelarije, kao što su Palić, Bajmok, Tavankut, Žednik i Čantavir - objašnjava Kobrehel.

Sve dok je na snazi vanredno stanje, matičari neće prihvatati zakazivanje novih termina za venčanja. Za više informacija možete pozvati Matičnu službu - Knjiga venčanih na broj telefona 024/626-795.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 1 mesec
Komentara: 0
Pregleda: 7955

Povezana vest

Povezane teme

venčanja

venčanje

vanredno stanje

matična kancelarija

matična služba

korona virus

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.