• Pregleda: 16378

Policijski čas od 17 časova, omogućen kratak izlazak za šetnju kućnih ljubimaca

Stupila je na snagu mera koja produžava trajanje policijskog časa (zabrane kretanja na javnim mestima) pa će tako građanima koji nemaju dozvolu MUP-a morati da se zadrže van javnog prostora u periodu od 17 časova do 5 ujutro. Omogućeno je da se kratko prošetaju kućni ljubimci.
Policijski čas od 17 časova, omogućen kratak izlazak za šetnju kućnih ljubimaca

Izmenjena je odluka o zabrani kretanja, tako da zabrana kretanja za sve građane od danas (nedelja) važi od 17 časova do 5 časova ujutru. Izuzetak je dan nedelja, kada građani stariji od 65 godina mogu napuštati svoje domove od 3 do 8 časova ujutru, u cilju kupovine namirnica.

Napuštanje domova nakon 17 časova i pre 5 časova ujutru, moguće je isključivo iz hitnih medicinskih razloga, uz radnu dozvolu ili posebno odobrenje nadležnih organa.

Imajući u vidu potrebe građana, Vlada je odlučila da dozvoli izvođenje kućnih ljubimaca u šetnju svakoga dana u periodu od 20 do 21 čas. Građani mogu izvesti svoje ljubimce u šetnju u maksimalnom trajanju od dvadeset minuta i najviše dvesta metara od mesta svog prijavljenog prebivališta. Te šetnje se ne smeju obavljati u grupama.

Od danas su zatvoreni ugostiteljski objekti, a do daljeg nema ni javnog saobraćaja. Odluka o obustavljanju javnog prevoza ne odnosi se na taksi prevoz, putnička vozila i prevoz za zaposlene. Takođe. na snazi je zabrana boravka u svim parkovima i na javnim površinama namenjenim za rekreaciju i sport.

Samoposluge, prodavnice hrane i apoteke su izuzete od mere zabrane i njihov rad će biti organizovan u skladu sa merama prevencije širenja virusa, što svakako podrazumeva držanje odstojanja između kupaca. Takođe biće dozvoljena i dostava hrane.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

20
Miki Odgovori
A kako ce znati koliko je neko ostao napolju?? Da li ostao 20min ili 40min??
1244
Па пише ти лепо од 20 до 21 час, небитно је колико се задржао напољу, ко се затекне после 21 у проблему је. Једноставно :)
Шишач снс-ОВАЦА Odgovori
Треба да се дозвили и да се кратко прошетају и пензионери.
besan Odgovori
ovo prelazi sve granice ozbiljnosti. ja ne mogu ni u prodavnocu a nekakvi ljubimci , mogu da se šetaju ZABRANITE
Robert
Ne staju se kucni ljubimci radi setnje vec da obave nuzdu!!
sky
Setaj kad je dan da bi bio manje besan. Oni moraju napolje jer ne umeju da puste vodu za sobom vec oni savesniji vlasnici skupe za njima
siniša
ne seri matori već sedi kući i gledaj tv ili vezi,pleti!
Član53446 Odgovori
Otprilike znači ovako- nesavesni vlasnici pasa (prepun ih je grad) mogu dovesti svoje ljubimce pred kuću (naravno ne svoju) da obave nuždu a ja mogu da lajem za njima i niko me neće zaštiti pa ako neću smrdiju pred kućom moram ranom zorom da izađem da počistim za njima a dosad su lepo zaobilazili jer sam bez ustezanja rekao da su gamad seljačka i poslao tamo gde im je mesto. Ujutu će tu da prolazi mladost koja nije stegnuta što je dobro i trče po tom travnjaku a da ne pričamo o tome da dečica od 1,5 do 2,5 ne mogu da se raduju blagodetima koje nam pruža priroda i ono kratko vreme koje se prošetaju sa majkama pa bi malo da protrče po travi jer bude prepuna govanceta. Neka setaju kerove oni koji su ih već prisilili u te male kvadrature ali ako ne nose kese sa sobom gazde treba kazniti isto kao i da su u trajanju zabrane izlaska boravili napolju, naški rečeno 150000 gospodine što ne skupljaš govancad za svojim ljubimcem.
Suboticanin LJuti Odgovori
Bravo za mace i kuce
A one sto su maltretirali sto je setao kuce pre neki dan nista ?
Suboticanin LJuti
kolko hejtera
ajde lupajte minuse
sad su vam kucni ljubimci krivi
ili ste samo frustrirani u zivotu ?
šokiran Odgovori
@BESAN

Šetnja psima znači WC. Ako tražiš zabranu, onda i ti ne idi u WC 12 i više sati, nego seri na pod ili u gaće. Imbecilu.
Nebitna Odgovori
Mene samo zanima iz kojih para cemo mi u te prodavnice i apoteke?
John
Mene zanima što se još uvek naplaćuje parking, zašto moilni operateri ne uvedu neke povoljnosti? I jedni i drugi će imati manjka mušterija i manji promet (u slučaju da nastavimo sa "poštovanjem" pravila). Bolje da se malo odreknu profita, možda i spasu nekog...
jaso Odgovori
a kad kazemo da treba zabraniti drzanje kerova u zgradama gde ne potpise svaki vlasnik stana da pristaje,smatraju nas budalama.kultura balkanska
Gligorije Odgovori
A setnja krava svinja zivine? Doprema hrane za njih, obrada njiva???? Psima dozvoljeno a ostalima mrs u cosak....
Gligorije Odgovori
Zastitnici zivotinja ali svih a ne samo onih u zgradama, sta mislite o tome?
Davor Odgovori
Postavlja se pitanje što je ovo stanje sve otkrilo o nama. Da smo spremi jedni drugima da iscupamo oči, da se cinkarimo, da se optuzujemo, da se pljujemo, da preuvelicavamo, itd oko bilo cega. Da li smo u stanju da vodimo dijalog? Da otvoreno i i skreno pricamo o stvarima? Da li mozemo da ne idemo iz jednog ekstrema u drugi? Nešto je zaista trulo u državi danskoj.
Davor
Haha kada ovaj komentar dobije minus onda se zna da je istina to što kažem. Ali lakše je da pljujemo jedne drugi po netu nego da sacuvamo i to malo što imamo.
xxx Odgovori
Po mom mišljenju svi koji drže "kućne lubimce" u stanovima su zlostavljači životinja, mene čudi da udruženje za zaštitu životinja dozvoljava da "lubimci" mogu biti u kućnom zatvoru.
Letos kada je bilo 40 stepeni viđala sam psa na jednoj tarasi koji je lipsao od toplote i jadan po ceo dan je cvileo sve dok sunce ne zađe.
Pustite životinje da se kreću po dvorištima, a ne da su ceo život u kavezima -zatvorima.
Obožavam životinje i smatram da su mnogo bolje od čoveka.
ČINJENICA Odgovori
Da li dozvola za šećkanje ljubimaca važi i za vlasnike preko 65 godina? Ako važi, do neba moraju biti zahvalni kerovima što bar na jedan sat mogu izaći na svež vazduh, možda i sami "zaliti" koje drvo...U suprotnom, "ljubimce" ali druge fele neka krive (a, krive ih!) što ni SA MASKAMA na licu ne mogu. U prvom slučaju moguć je procvat ponude i potražnje, čak nestanak lutalica sa gradskih ulica što je jedina dobra strana pandemije, a u drugom još veći broj napuštenih. Ovog puta zbog ljubavi prema vernim prijateljima.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.