Komentara: 20
Pregleda: 18929

Policijski čas od 17 časova, omogućen kratak izlazak za šetnju kućnih ljubimaca

22.03.2020. u 16:27h
Izvor: Subotica.com
Stupila je na snagu mera koja produžava trajanje policijskog časa (zabrane kretanja na javnim mestima) pa će tako građanima koji nemaju dozvolu MUP-a morati da se zadrže van javnog prostora u periodu od 17 časova do 5 ujutro. Omogućeno je da se kratko prošetaju kućni ljubimci.
Policijski čas od 17 časova, omogućen kratak izlazak za šetnju kućnih ljubimaca

Izmenjena je odluka o zabrani kretanja, tako da zabrana kretanja za sve građane od danas (nedelja) važi od 17 časova do 5 časova ujutru. Izuzetak je dan nedelja, kada građani stariji od 65 godina mogu napuštati svoje domove od 3 do 8 časova ujutru, u cilju kupovine namirnica.

Napuštanje domova nakon 17 časova i pre 5 časova ujutru, moguće je isključivo iz hitnih medicinskih razloga, uz radnu dozvolu ili posebno odobrenje nadležnih organa.

Imajući u vidu potrebe građana, Vlada je odlučila da dozvoli izvođenje kućnih ljubimaca u šetnju svakoga dana u periodu od 20 do 21 čas. Građani mogu izvesti svoje ljubimce u šetnju u maksimalnom trajanju od dvadeset minuta i najviše dvesta metara od mesta svog prijavljenog prebivališta. Te šetnje se ne smeju obavljati u grupama.

Od danas su zatvoreni ugostiteljski objekti, a do daljeg nema ni javnog saobraćaja. Odluka o obustavljanju javnog prevoza ne odnosi se na taksi prevoz, putnička vozila i prevoz za zaposlene. Takođe. na snazi je zabrana boravka u svim parkovima i na javnim površinama namenjenim za rekreaciju i sport.

Samoposluge, prodavnice hrane i apoteke su izuzete od mere zabrane i njihov rad će biti organizovan u skladu sa merama prevencije širenja virusa, što svakako podrazumeva držanje odstojanja između kupaca. Takođe biće dozvoljena i dostava hrane.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 4 nedelje
Komentara: 20
Pregleda: 18929

Povezane vesti

Povezane teme

vanredno stanje

korona virus

policijski čas

epidemija korona virusa

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.