Komentara: 8
Pregleda: 2257

Gerontološki uveo video pozive za kontakte korisnika domova i rodbine

17.03.2020. u 11:32h
Izvor: Subotica.com
Gerontološki centar Subotica je prva ustanova socijalne zaštite u regionu koja je zbog novonastale situacije uvela novi obavezan metod komunikacije korisnika usluga sa rodbinom putem video poziva, saopšteno je iz ove ustanove.
Gerontološki uveo video pozive za kontakte korisnika domova i rodbine

Zbog nemogućnosti poseta rodbine i prijatelja, ovaj vid komunikacije će omogućiti korisnicima da održavaju kontakte sa najmilijima. Do sada nije bilo potrebe za ovim načinom uspostavljanja kontakta jer je rodbina svakodnevno bila u mogućnosti da dođe u posetu.

- Ovim putem, korisnici će lakše prebroditi vanredno stanje koje ih, iako se drži pod kontrolom, u određenoj meri uznemiruje - poručuju iz Gerontološkog centra Subotica. - U sva tri domska objekta, radni terapeuti će biti u obavezi da lično dostave telefon korisniku usluga preko koga će se ostvariti video poziv sa rodbinom. S obzirom na trenutnu situaciju, ovo će biti primarni deo stručnog rada jer je briga o korisnicima i održavanje odnosa sa rodbinom i prijateljima najvažnija.

Kontakt telefoni za video komunikaciju (Vajber ili Vocap) sa korisnicima Jedinice pansionog tipa Doma "Dudova šuma": 062/783-133, a za korisnike Jedinice stacionarnog tipa Doma "Dudova šuma": 064/841-1018, Dom za negu: 064/841-1017, Dom za odrasla lica: 064/841-1002.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 1 mesec
Komentara: 8
Pregleda: 2257
Povezane teme

gerontološki centar subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.