Komentara: 12
Pregleda: 5357

Potvrđena zagađenost tla kod Interkorda

11.10.2012. u 18:17h
Izvor: Radio Subotica
Potvrđena zagađenost tla kod Interkorda

Prema rezultatima merenja zagađenosti tla u lagunama iza "Interkorda", koja su rađena na osnovu uzoraka i u Gradskom zavodu za javno zdravlje Beograda, na ovom lokalitetu postoje dve vrste zagađenja.

Koncentracije hroma i bakra, koje su iznad graničnih vrednosti, posledica su štavljenja kože u bivšoj kožari "Panonija", a što se tiče organskih polutanata, ne može se tačno odrediti da li je zagađenje novijeg ili starijeg datuma.

Stručnjaci smatraju da bi nakon ove analize trebalo putem piezometara dva puta godišnje pratiti koncentraciju ovih zagađujućih materija u uzorcima podzemne vode prve izdani i najmanje jednom godišnje raditi analize tla.

Kako saznajemo, predstavnici lokalne samouprave zaduženi za pitanja zaštite životne sredine naredne nedelje obaviće konsultacije sa stručnjacima Prirodno matematičkog fakulteta u Novom Sadu i utvrditi načine sanacije terena iza "Interkorda".

Izvor: Radio Subotica
Postavljeno pre 8 godina i 3 meseca
Komentara: 12
Pregleda: 5357
Povezane vesti
Povezani albumi
Povezane teme
ekologija intercord interkord zagađenje
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.