Komentara: 20
Pregleda: 11044

Da li smo zdravstveno ugroženi usled jučerašnjeg isparavanja i sagorevanja materijala?

22.08.2012. u 11:35h
Da li smo zdravstveno ugroženi usled jučerašnjeg isparavanja i sagorevanja materijala?

Juče oko 14 časova u okviru prostora reciklažnog centra "Interkord" u blizini Pionira desio se veliki požar koji je nepunih dva sata kasnije uz izuzetno veliko angažovanje i združenu intervenciju vatrogasne službe, komunalnog preduzeća "Čistoća i zelenilo", radnika u preduzeću i građana da otvorenu vatru smire ali ono što najviše brine Subotičane je ono što se desilo tokom sagorevanja odosno usled isparavanja, ono što se i skoro 24 časa kasnije oseti u vazduhu...

Tokom noći imali smo desetak mejlova i pištaljki, pa i poziva koji su bili povezani sa ovom situacijom, neki od sugrađana su nam u blago rečeno paničnom obraćanju tražili više informacija koje bi im pomogle da bolje razumeju situaciju i eventualno dobiju neka uverenja koliko smo ekološki i zdravstveno ugroženi i šta se preduzima povodom toga.

Nesnosan miris koji ponajviše su osetili ali osete i jutros građani u krugu od kilometar od mesta nesreće je veoma neprijatan i kako nam posetioci javljaju izaziva povremeno otežano disanje, u nekim slučajevima glavobolju i definitivno uznemirenost usled mnogo nepoznanica. Prateći komentare posetilaca na dve jučerašnje vesti o nastanku i lokalizaciji požara ali i na osnovu pominjanih kontakta putem mejla i telefona - mnogima je ovo bila besana noć puna neizvesnosti.

U momentima pisanja ove vesti (9 časova ujutro) nemamo nikakve zvanične informacije vezane za jučerašnju situaciju. Ne obraća nam (medijima u Subotici) se ni štab za vanredne situacije, ni Opšta bolnica, ni Gradonaćelnik pa čak ni neko stručan ko bi mogao nezvanično da analizira situaciju sa strane.

Kontaktirali smo neke institucije koje mogu da daju više informacija ali nažalost još uvek ništa. 

Cilj ovog teksta nije da unese paniku među stanovništvom. Budiite uvereni da se nešto radi na analizi i utvrđivanju stepena opasnosti za građane i sredinu, nažalost nemamo još uvek neke konkretne informacije. Jedno je sigurno - čim saznamo više detalja od stručnih lica podelićemo i sa vama.

Postavljeno pre 11 godina i 8 meseci
Komentara: 20
Pregleda: 11044

Povezane vesti

Povezane teme

Policija Subotica

požar

komunalna policija

vatrogasci

vatrogasna četa

vatrogasna vozila

vatrogasna služba

intercord

interkord

štab za vanredne situacije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.