• Pregleda: 3222

Neprijatni mirisi i dim se i dalje šire gradom

Prošlo je više od mesec dana a građani Subotice se i dalje guše u dimu koji dolasi sa prostora iza Interkordovog reciklažnog centra. Tokom prepodneva građani su mogli da osete jake i neprijatne mirise iz tog pravca.
Neprijatni mirisi i dim se i dalje šire gradom

Kiša, posipanje prostora vodom i peskom ne mogu da saniraju novonastalu situaciju oko tinjajućeg požara koji se javlja s vremena na vreme. Član gradskog veća zadužen za životnu sredinu, dr Atila Čengeri je rekao da stručnjaci razmišljaju o načinu sanacije celog terena.

U telefonskom razgovoru član GV zadužen za životnu sredinu dr Atila Čengeri je rekao da su nakon poslednjeg sastanka Gradskog štaba za vanredne situacije stručnjaci iz pokrajine i lokalne samouprave zaključili da dim koji nastaje održava se zbog metana koga ima na tom prostoru. U Zavodu za javno zdravlje kažu da uzimati uzorke zemljišta za analizu nije bilo lako zbog zagađenja i da su morali da imaju specijalnu opremu.

U narednom periodu u planu je da Čistoća nastavi sa radove na nasipanju zemlje i vode na predmetnoj lokaciji u cilju saniranja laguna iz kojih se širi dim neprijatnog mirisa. Potrebno je izraditi projekat za sanaciju i rekultivaciju predmetne lokacije kao osnove za pribavljanje dodatnih finansijskih sredstava iz drugih izvora finansiranja.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

14
Baja Odgovori
Dok vi ne izradite projekat polovina stanovnistva ce imati ozbiljni zdrastvenih problema,vidise kolko je stetno kad vem treba specijalna oprema za uzimanje uzorka,a svi cutite o tome.Za ovakve stvari se moraju naci pare za sanaciju,mnogo vise ste projebali na gluposti.
bukin Odgovori
Stalno se kaze da dimi iz laguna iza Intercorda. Nije jasno dali je taj prostor u vlasnistvu Intercorda ili je vlasnik neko drugi. Ako je vlasnik Intercord zasto Cistoca vrsi sanaciju, neka je vrsi Intercord. Objavite vec jednom ko je vlasnik spornog zemljista.
su Odgovori
ako se dobro secam strucnjaci su objavili da dim nema stetnih posledica po zdravlje stanovnistva.Pa zasto onda koristite STRUCNJACI zastino odelo?prosetajte se malo bez maski frajeri pa da vidite kako je nama obicnim smrtnicima!
Anry Storm Odgovori
Samo analize, sastanci, konsultacije, a recimo lopata u ruke?
luka Odgovori
Glavni i odgovorni je završio u KPZ tako da to vam je što vam je, eventualno ako se tata uhvati u koštac sa tim problemom, i tako je on stručan po tom pitanju. Samo je pitanje naplate ????
Milan Odgovori
Možda nije lepo da kažem ali prosto mi je drago da malo i Subotičani osete tako nešto! Naime Bajmočani su proteklih godina imali brojne slične probleme počev od fabrike alkohola, preko takođe deponije smeća koja je tinjala preko leta i to više godina, pa do problema i dan danas poput dimnjaka ciglane, mirisa farbe iz fabrike nameštaja u centru, prašine tekstila iz fabrike niti itd. Da i ne govorimo o zagađenosti kanala koji predstavlja deponiju smeća. Ali naravno za ove probleme niko od birokrata iz Subotice ni prstom nije mrdnuo...
hooker Odgovori
joooj,i sada se oseca,iritira.Nesposobni ste vi gospodo,nemojte nas vise izvestavati,nema smisla.Sramota!
Brane Odgovori
Strucnjaci razmisljaju. Blago nama.
hooker Odgovori
zasto su nosili zastitna odela,kada su rekli da je sve to bezopasno?....i maske.Dobicemo i mi maske,da bi mogli disati?Ako dozivimo.
Subotičanin Odgovori
Dva meseca je u pitanju da mnogi nesmemo izići napolje da se gušimo i kašljemo, nije tačno da nije štetno , konstantno me boli glava od kako se desilo požar, a priča se da je požar namerno podmetnut da bi se uništili neki dokazi, nebi se iznenadila da je tako.
ma da Odgovori
Smrdece to još neko vreme dok se u tužilaštvu ne dokaze Duliceva veza sa ovom firmom, a onda katanac na kapiju
Rab Odgovori
Da li je moguce da to ne moze da se sanira!!!Molim nekoga ko je kompetentan da mi objasni.Kako moze jos nesto da dimi posle onog potopa pre neki dan?Mislim,znam ja da se ne gase sve vatre vodom,ali.....prosto mi ne ide u glavu kako na to vec nije stavljena tacka.Ima to veze sa necim...verovatno .....Inace,vozeci juce bicikl kroz Aleksandrovo, vozio sam kroz belicasti dim cudnovatog mirisa.Spooky!
boki Odgovori
Pa naravno da je pozar namerno podmetnut. Kako bi se drugacije resili otrovnog otpada uvezenog iz Madjarske pod maskom prerade sekundarnih sirovina.....nije to videlo sekundarnu sirovinu....ako se pod tim nazivom podrazumeva uvoz plasticnih kanti koje su sluzile za drzanje raznih otrova....itd onda se ja izvinjavam. E kada su pre dva meseca shvatili da bi neko mozda i mogao da odgovara za to.....epilog svega nam je dobro poznat. *** cenzurisano ***
Brane Odgovori
Sad se setih onog skeca o zagadjenju iz Top liste nadrealista... Na zemlji se polako pojavljuju oblasti u kojima ima zivota. Jedan mestanin se kune da je svojim ocima video macku. A Yves Saint Laurent predstavio novu kolekciju gas maski za ovu zimu...
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.