Komentara: 14
Pregleda: 3367

Neprijatni mirisi i dim se i dalje šire gradom

06.10.2012. u 16:49h
Izvor: RTV Yueco
Prošlo je više od mesec dana a građani Subotice se i dalje guše u dimu koji dolasi sa prostora iza Interkordovog reciklažnog centra. Tokom prepodneva građani su mogli da osete jake i neprijatne mirise iz tog pravca.
Neprijatni mirisi i dim se i dalje šire gradom

Kiša, posipanje prostora vodom i peskom ne mogu da saniraju novonastalu situaciju oko tinjajućeg požara koji se javlja s vremena na vreme. Član gradskog veća zadužen za životnu sredinu, dr Atila Čengeri je rekao da stručnjaci razmišljaju o načinu sanacije celog terena.

U telefonskom razgovoru član GV zadužen za životnu sredinu dr Atila Čengeri je rekao da su nakon poslednjeg sastanka Gradskog štaba za vanredne situacije stručnjaci iz pokrajine i lokalne samouprave zaključili da dim koji nastaje održava se zbog metana koga ima na tom prostoru. U Zavodu za javno zdravlje kažu da uzimati uzorke zemljišta za analizu nije bilo lako zbog zagađenja i da su morali da imaju specijalnu opremu.

U narednom periodu u planu je da Čistoća nastavi sa radove na nasipanju zemlje i vode na predmetnoj lokaciji u cilju saniranja laguna iz kojih se širi dim neprijatnog mirisa. Potrebno je izraditi projekat za sanaciju i rekultivaciju predmetne lokacije kao osnove za pribavljanje dodatnih finansijskih sredstava iz drugih izvora finansiranja.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 8 godina i 3 meseca
Komentara: 14
Pregleda: 3367
Povezane vesti
Povezane teme
zavod za javno zdravlje atila čengeri jkp čistoća i zelenilo interkord zagađenje
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.