• Pregleda: 2618

U toku izrada plana sanacije terena kod Interkorda

U toku izrada plana sanacije terena kod Interkorda

Nakon što su analize tla u lagunama pored "Interkorda" pokazale prisustvo toksičnih materija i teških metala u koncentracijama daleko iznad granice tolerancije, u saradnji sa stručnjacima Prirodno matematičkog fakulteta u Novom Sadu i Građevinskog fakulteta u Subotici u toku je izrada plana sanacije.

U decembru će se u lagunama, kod deponije i kod prečistača postaviti merači, da bi se utvrdio kvalitet podzemnih voda, a na proleće će početi fitoremedijacija terena, odnosno zasađivanje topola i vrba, koje izvlače teške metale iz tla, a isto tako su i veliki potrošači vode.

Izvor: Radio Subotica

povezane teme

1
ma da Odgovori
''Nakon skoro 48 časova izuzetno skromnog i nekonkretnog obaveštavanja javnosti dobili smo uverevanja Zavoda za javno zdravlje da životna sredina nije ugrožena i da " zagađeni vazduh koji udišemo nije štetan".''

Ovako je glasila vest od 05.09.2012. pod naslovom ''Dve nedelje od požara u Interkordu''

Da li će neko iz Zavoda za javno zdravlje da odgovara što je davao lažne informacije i time direktno ugrozio život građana Subotice koji udišu ovaj otrov već više od 2 meseca?
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.