• Pregleda: 8188

Ni jučerašnji "potop" nas nije spasio

Kiša koja je pala juče nije uspela da zaustavi tinjajući požar i dim koji se javlja kod Interkorda. Veliki požar koji se dogodio 21.avgusta otvorio je niz ekoloških problema u Subotici.
Ni jučerašnji "potop" nas nije spasio

Gradski štab za vanredne situacije je reagovao nakon skoro mesec dana, a mediji i javnost su sporadično bili obaveštavani o trenutnoj situaciji.

U Zavodu za javno zdravlje kažu da je reč o istorijskom zagađenju i da u Subotici ima nekoliko takvih tačaka, gde je zemljište zagađeno cinkom, kadmijumom, hromom i drugim metalima.

Reč je prostoru nekašnje fabrike Zorka gde su povišene koncentracije arsena, “Panonije” gde su utvrđene visoke koncentracije bakra, hroma, nikla i cinka.

Na livadi na zapadnoj obali jezera Palić evidentirana je povećana koncentracija žive.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

6
Nesposoban Odgovori
Zavod kaže, ali čelnici ne rade ništa povodom toga. Voleo bih da sajt subotica.com napiše članak o svim problemima i izazovima sa kojima su se suočila nova vlast u Subotici. Da se pokaže koliko su neodgovorni i neuspešni, a od izbora je prošlo svega par meseci. Da li to znači da ćemo ovakvu nemarnost i nesposobnost trpeti 4 godine? Baš da vidim koliko transparentnosti ima u radu ovoga sajta.
Suboticanin Odgovori
Ako vi nemozete da sanirate pozovite nekoga ko zna ili podnesite ostavke,ovo je namerno trovanje gradjana Subotice i sire,sve to je kancerogeno i velike posledice ce ostaviti po zdravlje ljudi,da se ovo desilo u Beogradu odma bi se reagovalo a ne kao kod nas da stab tek posle mesec dana reaguje,i opet nista neurade,sramota. Trebali smo odma izaci na ulice al jos nije kasno.Jer ovo je i nas grad a ne samo vas gospodo.
hooker Odgovori
i momentalno poceti saniranje cele deponije...sada je vreme.
naručilac Odgovori
Taman za nedelju dana pada "prvi dan D" za lokalnu vlast- 100 dana ispod tornja. Nije lošo da se napravi jedan inventar - neka kažu oništa misle da su postigli ili su hteli ali neko im je zassmetao a da kažu i podanici čemu su se nadalali a šta su dobili pa da se izmerimo i da pomognemo ljudima da se snađu malo bolje. Ovo do sada bilo je "dobo , samo ništa ne valja", Citirao sam nekog neznannog filozofa naših prilika , tako mi se nekako namestilo.
hooker Odgovori
i juce,u sredu isto smrad!....odvratan,iritirajuci.Dimi ono i dalje,ne mogu da nas lazu!I trujemo se dan za danom zbog nesposobnosti nekih.
crni petak Odgovori
Ocene povodom ovog slučaja koji se mogao i sprečiti preventivnim delovanjem inspekcijskih organa
1.Nadležne institucije nedovoljan 1
2.nadležni likovi nedovoljan 1
3. Građani nedovoljan 1
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.