Komentara: 24
Pregleda: 3337

Sanacija terena kod "Interkorda"

26.09.2012. u 15:27h
Izvor: RTV Yueco
Ekipe Čistoće sa dva kamiona počeli su posipaju zemljom i peskom teren kod “Interkorda” koji je pre mesec dana goreo. Po nalogu komunalne policije ekipe Čistoće su juče počele sa sanacijom basena iza "Interkorda" iz kojih su se prethodnih dana širili neprijatni mirisi, tako što su zalivali lagune vodom, gde se pojavljuje dim.
Sanacija terena kod "Interkorda"

Član gradskog veća zadužen za životnu sredinu je rekao da će se sutra znati rezultati analiza zemljišta.

Više od mesec dana je prošlo od požara u “Interkordu” i dalje se povremeno javlja dim, kao posledica hemijske reakcije. Temperatura tla je oko 40 stepeni i javlja se tinjanje i dim koji je iritantan i izaziva tegobe kod građana. Naručene analize će da pokažu koliko je zagađenje toksično i da li je kancerogeno. Prva mera sanacije je ova koja se realizuje protekla dva dana, ali niko još nije dao odgovor kada će prestati da tinjaju lagune i koliko je stvarno zagađenje.

Prve analize vazduha odmah posle požara 21. avgusta su pokazale veliku koncentraciju čađi, bakra, cinka i hroma, ali pad dana posle su bile u dozvoljenim granicama. Čistoća od juče radi na saniranju terena iako je veoma nepristupačan.

Kada se bude znalo koliko je zagađenje pristupiće se trajnoj sanaciji terena od 8.000 kvadratnih metara, koja je u vlasništvu grada i “Interkorda”. U tu namenu rebalansom gradskog budžeta je predviđeno da se izdvoji pet miliona dinara.

Izvor: RTV Yueco
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 3 meseca
Komentara: 24
Pregleda: 3337
Povezane vesti
Povezane teme
požar zagađenje
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.