• Pregleda: 2714

Održana sednica Gradskog štaba za vanredne situacije

Juče je održana sednica Gradskog štaba za vanredne situacije, na kojoj se razgovaralo o činjenicama vezanim za tinjajući požar pored „Interkorda“, trenutnoj situaciji i predlogu mera za trajno saniranje predmetne lokacije.
Održana sednica Gradskog štaba za vanredne situacije

Sastanku su prisustvovali predstavnici grada Subotica, predstavnici Sektora za vanredne situacije MUP PU Subotica, odgovorna lica javnih komunalnih preduzeća, predstavnici Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine i predstavnici Zavoda za javno zdravlje Subotica.

Na sastanku se razgovaralo i o činjenicama koje se odnose na nastanak požara i preduzetim merama na njegovom gašenju, a nakon izveštaja podnetog od strane komandira Vatrogasno-spasilačke jedinice Subotica i odgovornog lica Zavoda za javno zdravlje Subotica, utvrđen je predlog mera za dalje delovanje.

Gradski štab za vanredne situacije usvojio je sledeće zaključke:

1. Nastaviti radove na nasipanju zemlje i vode na predmetnoj lokaciji u cilju saniranja laguna iz kojih se prethodnih dana širio dim neprijatnog mirisa. Navedene radove će sprovoditi JKP „Čistoća i zelenilo“ uz koordinaciju člana Gradskog veća i stručni nadzor predstavnika Sektora za vanredne situacije MUP PU Subotica.

2. Inicirati izradu projekta za sanaciju i rekultivaciju predmetne lokacije kao osnove za pribavljanje dodatnih finansijskih sredstava iz drugih izvora finansiranja.

3. Intenzivirati finansijsku podršku Vatrogasno-spasilačkoj jedinici Subotica, kako bi se obezbedilo nesmetano funkcionisanje ove službe u cilju maksimalne bezbednosti građana.

Gradski štab za vanredne situacije

Izvor: Subotica.rs

povezane teme

5
Subotičanin Odgovori
Raspišite konkurs za sanaciju pa platite 100 miliona, ili dajte 50 miliona *** cenzurisano *** pa će on to rešiti.
Stipan Odgovori
Štab za vanredne situacije, da se svako jutro išao popiškit na tinjajući požar, do sada ga je mogao ugasiti. Sada će trebati seminari, pa elaborati, pa projekti, da se tinjajući požar sanira. Još će tražiti i naknadu, što su nam pluća dobro "proventilirana", ili je to u sklopu besplatne zdravstvene zaštite.
ctiy woman Odgovori
Takođe mislim da se kasnilo sa nasipanjem i gašenjem tinjanja laguna. Svakako se znalo da je zemljište otrovano. Nije bilo potrebno čekati nekakve analize zemljišta.
Da se reagovalo na vreme moglo se izbeći trovanje građana sa zagađenim vazduhom a tako izbeći i gnev građana. Nadam se da će se sada sve učiniti da se sanira teren kako treba. Ovo do sada je trebala da bude prva pomoć.
zatrovana Odgovori
Ma drzava je kriva sad nemamo vise CISTACA DR EKOLOGA pa moze da gori....Ocistio Srbiju,a Subotica se truje ...SRAMOTA neko treba da odgovara za ovo zlo od trovanja...
Ravnica Odgovori
,,Lagune,, ! Koji prelepi, inspirativni izraz za visedecenijske, nikada ciscene bazene, tj. rupcage pune otrovnog, smrdljivog otpada...!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.