Komentara: 5
Pregleda: 2854

Održana sednica Gradskog štaba za vanredne situacije

02.10.2012. u 03:22h
Izvor: Subotica.rs
Juče je održana sednica Gradskog štaba za vanredne situacije, na kojoj se razgovaralo o činjenicama vezanim za tinjajući požar pored „Interkorda“, trenutnoj situaciji i predlogu mera za trajno saniranje predmetne lokacije.
Održana sednica Gradskog štaba za vanredne situacije

Sastanku su prisustvovali predstavnici grada Subotica, predstavnici Sektora za vanredne situacije MUP PU Subotica, odgovorna lica javnih komunalnih preduzeća, predstavnici Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine i predstavnici Zavoda za javno zdravlje Subotica.

Na sastanku se razgovaralo i o činjenicama koje se odnose na nastanak požara i preduzetim merama na njegovom gašenju, a nakon izveštaja podnetog od strane komandira Vatrogasno-spasilačke jedinice Subotica i odgovornog lica Zavoda za javno zdravlje Subotica, utvrđen je predlog mera za dalje delovanje.

Gradski štab za vanredne situacije usvojio je sledeće zaključke:

1. Nastaviti radove na nasipanju zemlje i vode na predmetnoj lokaciji u cilju saniranja laguna iz kojih se prethodnih dana širio dim neprijatnog mirisa. Navedene radove će sprovoditi JKP „Čistoća i zelenilo“ uz koordinaciju člana Gradskog veća i stručni nadzor predstavnika Sektora za vanredne situacije MUP PU Subotica.

2. Inicirati izradu projekta za sanaciju i rekultivaciju predmetne lokacije kao osnove za pribavljanje dodatnih finansijskih sredstava iz drugih izvora finansiranja.

3. Intenzivirati finansijsku podršku Vatrogasno-spasilačkoj jedinici Subotica, kako bi se obezbedilo nesmetano funkcionisanje ove službe u cilju maksimalne bezbednosti građana.

Gradski štab za vanredne situacije

Izvor: Subotica.rs
Postavljeno pre 8 godina i 3 meseca
Komentara: 5
Pregleda: 2854
Povezane vesti
Povezane teme
gradski štab za vandredne situacije Subotica intercord
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.