Komentara: 13
Pregleda: 3972

Masovna revakcinacija od srede u Novoj opštini

09.02.2021. u 10:55h
Izvor: RTV Yueco
Na punktu za masovnu vakcinaciju u Novoj opštini u sredu počinje revakcinacija vakcinom kineskog proizvođača "Sinofarm". Svi Subotičani koji su prvu dozu ovog cepiva dobili pre 21 dan, biće revakcinisani.
Masovna revakcinacija od srede u Novoj opštini

Iz Doma zdravlja obaveštavaju one Subotičane koji su prvu dozu vakcine dobili u ambulanti "Peščara", da će biti revakcinisani u Novoj opštini. Takođe, građani će putem sms-a ili imejla biti obavešteni o datumu i vremenu revakcinacije, a oni koji su ostavili za kontakt samo broj fiksnog telefona, trebalo bi sami da se jave da prime drugu dozu vakcine, tačno 21 dan nakon primanja prve doze cepiva.

- Sugerisala bih građanima da, ukoliko ne dobiju sms ili imejl, a vakcinisali su se "Sinofarm" vakcinom, da izračunaju sami 21 dan i taj 21. dan da dođu. To bi trebalo da bude isti dan u nedelji kada su se i prvi put vakcinisani - kaže Ivanka Beoković, direktorka Doma zdravlja Subotica.

Masovna revakcinacija od srede u Novoj opštiniKako se od srede očekuje povećan broj građana koji će doći da prime drugu dozu vakcine, punkt za masovnu vakcinaciju u Novoj opštini će raditi od 7 do 18 časova u dve smene.

- Od srede ćemo raditi sa po četiri tima u smeni. Verovatno će biti udarno ta tri-četiri dana, kada je i krenula masovna vakcinacija jer smo u jednom danu imali po 830 vakcinisanih ljudi. Gledaćemo da revakcinaciju uradimo bez većih gužvi i mislim da će brže ići - dodaje Beoković.

Masovna revakcinacija od srede u Novoj opštiniTokom prva tri dana prošle nedelje, u Novoj opštini je vakcinisano 467 Subotičana "Sinofarm" vakcinom. U četvrtak, petak i subotu na ovom punktu su se vakcinisali zdravstveni radnici vakcinom "Sputnjik V", jer je 4. februara u naš grad dopremljeno 250 doza ove vakcine. Tokom prošle nedelje je vakcinom "Fajzer-Biontek" revakcinisano 245 Subotičana, a drugu dozu ove vakcinu je do sada primilo ukupno 570 naših sugrađana.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 3 godine i 3 meseca
Komentara: 13
Pregleda: 3972

Povezane vesti

Povezane teme

dom zdravlja subotica

vakcinacija stanovništva subotica

vakcinisanje

vakcinacija

imunizacija

korona virus

epidemija korona virusa

korona

ivanka beoković

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.