Komentara: 6
Pregleda: 4278

Postojeće epidemiološke mere ostaju na snazi

09.02.2021. u 12:00h > 14:12
Izvor: Subotica.com  / RTS
Krizni štab odlučio je da postojeće mere za prevenciju širenja koronavirusa ostaju na snazi
Postojeće epidemiološke mere ostaju na snazi

Sednica Kriznog štaba, na kojoj se govorilo o epidemijskoj situaciji u Srbiji, održana je jutros a trajala je nepunih 45 minuta, nakon čega je doneta odluka da postojeće mere ostaju na snazi.

- Procena epidemiološke situacije pokazuje da postoji stabilizacija na visokom nivou, ali se vidi i blagi porast koji se može povezati sa povratkom sa skijališta, ali i samom prisutnošću britanskog soja koji je dokazan u više navrata - objasnio je dr Predrag Kon, epidemiolog i član Kriznog štaba.

U Vojvodini je tokom prethodnog dana registrovano 336 novih slučajeva koronavirusa, a najveći broj nvoozaraženih je u Novom Sadu - 91. U ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva u AP Vojvodini je 5.653, objavio je Institut za javno zdravlje Vojvodine.

Po današnjem izveštaju u subotičkoj bolnici na Kovid odeljenju se nalazi 76 pacijenata (četiri više nego juče), na intezivnoj nezi je 9 pacijenata, od čega čak osam na mehaničkoj ventilaciji. U protekla 24 časa u Kovid respiratornoj ambulanti Opšte bolnice obavljena su 64 pregleda, 11 pacijenata je zadržano na lečenju, dok je  7 otpušteno na dalje kućno lečenje i izolaciju.

Od početka epidemije u Srbiji je borbu sa kovidom izgubilo 4.139‬ ljudi, a koronavirus je potvrđen kod 409.841 osobe. U bolnicama je više od 3.800 pacijenata, a na respiratorima 128.

Gradonačelnik je u jučerašnjem obraćanju apelovao da se nastavi sa poštovanjem epidemioloških mera, kao i da se građani i dalje prijavljuju za vakcinisanje. Tom prilikom je potvrdio da je zbog porasta boja obolelih anredna situacija, uspostavljenja 26. novembra, i dalje na snazi.

- Zbog očuvanja života i zdravlja, zbog smanjenja pritiska na naše lekare i druge zaposlene u Opštoj bolnici i Domu zdravlja, kao i zbog ukupnog privrednog i društvenog života Subotice, moramo istrajati u odgovornosti i poštovanju jednostavnih principa – uzdržavanja od većih okupljanja, održavanja distance, nošenja maski i pojačane higijene - rekao je Stevan Bakić.

Sutra počinje revakcinacija građana, više detalja u povezanoj vesti.

Izvor: Subotica.com / RTS
Postavljeno pre 3 godine i 2 meseca
Komentara: 6
Pregleda: 4278

Povezane vesti

Povezane teme

epidemija korona virusa

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.