Komentara: 25
Pregleda: 8678

Vakcinisani korisnici Gerontološkog centra

05.01.2021. u 16:00h
Izvor: Subotica.com
Dugoočekivana vakcina protiv virusa kovid 19 stigla je i u Suboticu a prvi koji su je primili su korisnici Gerontološkog centra.
Vakcinisani korisnici Gerontološkog centra

Danas prepodne je počela vakcinacija sa prvih 150 doza Fajzerove vakcine.  Za vakcinaciju se do sada prijavilo 168 korisnika.

- Konačno je došao je i taj dan,  srećni smo i uzbuđeni, sve je pomešano. Velika je zainteresovanost korisnika, isto tako i zaposlenih, s tim što prednost imaju korisnici naravno, pošto su oni najugroženija kategorija – kaže Brankica Tešanović, direktorka Gerontološkog centra. – Korisnike koji su dali saglasnost najpre je doktor pregledao i spremni su da prime vakcinu. Prvi koji su primili vakcinu jesu oni najzdraviji.

Vakcinisani korisnici Gerontološkog centraKako je objašnjeno, za nekoliko nedelja sledi revakcinacija, a sedam dana potom smatraće se da su zaštićeni.

Inače, subotički Gerontološki centar, u kome boravi oko 430 korisnika o kojima brine 320 zaposlenih, prva je ustanova u  Severnobačkom okrugu koja je dobila vakcine.

Kako je od samog izbijanja pandemije, Gerontološki centar zatvoren, zaposleni i korisnici se nadaju da će se, zahvaljujući njima, život u ovoj ustanovi za nekoliko meseci normalizovati.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 3 meseca
Komentara: 25
Pregleda: 8678

Povezane vesti

Povezane teme

gerontološki subotica

gerontološki centar subotica

vakcinisanje

korona virus

epidemija korona virusa

korona

brankica tešanović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.