Komentara: 50
Pregleda: 12943
Foto

U Subotici počela vakcinacija građana protiv korona virusa, do srede u Srbiju stiže oko 1,4 miliona doza

16.01.2021. u 13:46h > 15:05
Izvor: Subotica.com
Vakcinacija građana starijih od 75 godina počela je i u našem gradu, a prvu dozu vakcina protiv virusa korona primilo je 35 najstarijih Subotičana.
U Subotici počela vakcinacija građana protiv korona virusa, do srede u Srbiju stiže oko 1,4 miliona doza

Proces vakcinacije vakcinom proizvođača "Fajzer-Biontek" počeo je jutros u prostorijama Ambulante broj 7 Doma zdravlja, a građani su dolazili po tačno utvrđenim terminima.

- Vakcinacija je počela u deset sati ujutru, odvija se na svakih deset minuta za dva tima paralelno. Sledeću dozu vakcine građani će primiti za 21 dan – objasnila je dr Verica Dronjak, portparol Doma zdravlja. – Biće još tura vakcina, a kako budemo dobijali podatke od eUprave tako će se i ceo proces odvijati. Najjednostavniji način prijave je elektronski, a za stariju populaciju koja nema nekog mlađeg da pomogne i putem telefona. Svi pacijenti će biti lično obavešteni kada treba da dođu.

U Subotici počela vakcinacija građana protiv korona virusa, do srede u Srbiju stiže oko 1,4 miliona dozaMeđu onima koji su prvi primili vakcinu je bračni par Gombar, Tibor (95)  i Magdolna (86). Za vakcinaciju ih je prijavila snaja prvog dana kada je objavljeno, koja će, kako kaže, i sama primiti vakcinu kada građani njenih godina dođu na red.

- Ovo je najsigurnije da neću oboleti i da neću preneti porodici. Svi želimo da živimo normalno – kaže Tibor.

U Subotici počela vakcinacija građana protiv korona virusa, do srede u Srbiju stiže oko 1,4 miliona dozaDa svi treba da prime vakcinu protiv ovog opakog virusa smatra i Giza Evetović.

- Sin je prijavio i mene i muža. Ne plašim se i svi treba da se vakcinišu jer je to jedini način da izađemo iz ove krize – poručuje Giza.

Podsetimo, pre desetak dana 150 korisnika smeštaja Gerontološkog centra u Subotici dobilo je svoju prvu dozu Fajzerove vakcine. Danas je iz kineskog Bejžinga u Srbiju stiglo milion vakcina kompanije "Sinofarm", što je količina za imunizaciju protiv korona virusa za 500.000 građana.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će od utorka u Srbiju stići još 250.000 doza vakcine "Sputnjik V", a do srede još 19.500 doza Fajzerove vakcine.

U Subotici počela vakcinacija građana protiv korona virusa, do srede u Srbiju stiže oko 1,4 miliona doza

Izvor: Subotica.com
Vakcinisanje stanovništva protiv korona virusa Vakcinisanje stanovništva protiv korona virusa Vakcinisanje stanovništva protiv korona virusa Vakcinisanje stanovništva protiv korona virusa Vakcinisanje stanovništva protiv korona virusa Vakcinisanje stanovništva protiv korona virusa Vakcinisanje stanovništva protiv korona virusa Vakcinisanje stanovništva protiv korona virusa
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 godine i 3 meseca
Komentara: 50
Pregleda: 12943

Povezane vesti

Povezane teme

dom zdravlja subotica

vakcinisanje

imunizacija

verica dronjak

korona virus

epidemija korona virusa

korona

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.