Komentara: 37
Pregleda: 8976

Vakcinacija od danas samo uz prethodno zakazivanje i poziv

26.01.2021. u 08:31h
Izvor: Subotica.com
Vlada Srbije je saopštila da je doneta odluka da se dalja vakcinacija stanovništva protiv korona virusa od danas (26. januara) nastavi isključivo u skladu sa planom pozivanja, odnosno da će vakcinu dobiti samo građani koji su pozvani na određeni termin, a prethodno se prijavili putem sistema eUprava, telefonom ili onlajn formularom.
Vakcinacija od danas samo uz prethodno zakazivanje i poziv

Od utorka, 26. januara na svim punktovima  za vakcinaciju moći će da se vakcinišu isključivo građani koji su dobili poziv od elektronske uprave sa terminom vakcinacije.  Termin za vakcinciju građani će dobiti nakon prijave na portalu euprave ili pozivom kontakt centra.

Kako je saopšteno, nema potrebe, niti je u interesu javnog zdravlja, da se stvaraju redovi i gužve građana koji nemaju zakazan termin, a obzirom da će svi građani dobiti vakcinu u skladu sa planom prioritizacije.   

- Odluku smo doneli zato što se svakoga dana uvećava broj građana koji se nisu prijavili za vakcinaciju, a dolaze ispred punktova ili zdravstvenih ustanova kako bi se vakcinisali. Molimo građane da poštuju procedure prijave i same vakcinacije,  jer je to najbolji način da svoju vakcinu dobiju svi, po utvrđenim prioritetima - objašnjavaju iz Vlade Srbije.

Vakcinacija od danas samo uz prethodno zakazivanje i poziv

Iskazivanje interesovanja za vakcinaciju traje nekoliko minuta i veoma je jednostavno. Građani se mogu prijaviti putem portala eUprava, ili telefonom na broju 0800 222 334 (8-20 časova).

Punkt za masovno vakcinisanje u Subotici otvoren je prošli četvrtak, nalazi se u zgradi Nove opštine, a medicinski radnici u dve smene rade od 8 do 18 časova. Trenutno se vaksiniše kineskim cepivom proizvođača "Sinofarm".

Podsetimo, širom Srbije, pa i u Subotici, iskazano je veliko interesovanje za imunizaciju, i već od prvog dana, iako nije tako planirano, na punktove su dolazili građani i koji nisu imali zakazani termin, što je nekoj meri otežalo rad i nepotrebno stvorio gužvu. Iako se to prvih nekoliko dana tolerisalo, sve je veći broj građana, pa i u našem gradu, dolazio da se vakciniše što je stvaralo dodatni pritisak na organizaciju, iako je Dom zdravlja Subotica pokušao da na situaciju reaguje većim brojem ekipa.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 2 meseca
Komentara: 37
Pregleda: 8976

Povezane vesti

Povezane teme

vakcinacija stanovništva subotica

vakcinacija

imunizacija

korona virus

epidemija korona virusa

korona

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.