Komentara: 30
Pregleda: 6889

Za vikend bez imunizacije, interesovanje za vakcinu iskazalo 13.000 Subotičana

29.01.2021. u 13:55h
Izvor: Subotica.com
Punkt za masovnu imunizaciju u Novoj opštini danas će raditi do 16 časova, dok u subotu i nedelju neće raditi, saopštila je Gradska uprava. Period vikenda iskoristiće se za dezinfekciju prostorija koje se koriste za vakcinaciju.
Za vikend bez imunizacije, interesovanje za vakcinu iskazalo 13.000 Subotičana

Po podacima Doma zdravlja Subotica, na punktu za masovnu imunizaciju u Novoj opštini je od 20. do 28. januara vakcinom kineskog proizvođača "Sinofarm" vakcinisano 4.722 Subotičana, od čega 1.285 sugrađana više nego što je bilo prijavljeno. Za danas, 29. januar, planirano je da se vakciniše još 98 sugrađana koji su dobili poziv od "eUprave".

Danas je počela i revakcinacija zdravstvenih radnika u Opštoj bolnici Subotica, koji su prvu dozu "Fajzer-Biontek" vakcine primili pre tri nedelje, kao i prva vakcinacija zaposlenih koji su izrazili želju da se imunizuju cepivom ovog proizvođača.

U Subotici je od početka imunizacije, 5. januara, pa do danas, vakcinisano ukupno 5.810 sugrađana "Fajzer-Biontek" i "Sinofarm" vakcinom, a putem portala "eUprave" za vakcinaciju se do sada prijavilo ukupno 12.953 Subotičana.

Iz lokalne samouprave pozivaju sugrađane da nastave da se prijavljuju za vakcinaciju putem portala "eUprave" li telefonski na broj 0800-222-334, jer se po Odluci Vlade Srbije od 26. januara na punktovima za masovnu imunizaciju vakcinišu samo oni koji su dobili poziv od "eUprave", kako bi se izbegle nepotrebne gužve.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 1 mesec
Komentara: 30
Pregleda: 6889

Povezane vesti

Povezane teme

vakcinacija stanovništva subotica

vakcinisanje

vakcinacija

imunizacija

korona virus

epidemija korona virusa

korona

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.