Komentara: 38
Pregleda: 7709

Za protekla dva dana u Novoj opštini vakcinisano 1.330 Subotičana, nije bilo neželjenih reakcija

23.01.2021. u 09:17h
Izvor: Subotica.com  / RTS
Za protekla dva dana u Novoj opštini vakcinisano 1.330 Subotičana, nije bilo neželjenih reakcija

Za subotu, 23. januar, u Novoj opštini, kao jedinom punktu za vakcinaciju, predviđeno je da se vakcinišu 432 osobe, ali se očekuje da će taj broj i danas biti veći, s obzirom da se i ranijih dana na dobijanje prve doze imunizacije protiv korona virusa javljao i određeni broj građana koji nisu imali zakazan termin.

- Velika je zainteresovanost građana da primi vakcinu i svi koji su se u prethodna dva dana pojavili , bez obzira da li su bili zakazani, primili su vakcinu - rekla je jutros Ivanka Beoković, direktorka Doma zdravlja Subotica, u izjavi za RTS. - Počeli smo sa šest ekipa koje su podeljene u dve smene. Zbog povećanog interesovanja odmah smo reagovali i svaku smenu smo pojačali sa još jednom ekipom.

Za protekla dva dana u Novoj opštini vakcinisano 1.330 Subotičana, nije bilo neželjenih reakcija

Vakciniše se kineskom vakcinom "Sinofarm", Subotica je dobila 4.200 vakcina, a kako kaže direktorka Doma zdravlja nisu zabeležene neželjene reakcije, odnosno nuspojave.

- Pratimo zdravstveno stanje pacijenata, oni su mirni, strpljivi, dobro podnose i sve protiče u najboljem redu -  dodaje Beoković.

Punkt za masovnu imunizaciju u Novoj opštini radiće i za dane vikenda, i to od 8 do 18 časova.

PACIJENTI SA SIMPTOMIMA KORONE DA SE JAVE U HARAMBAŠIĆEVU

Kako smo ranije javili, od danas ambulanta u Kumičićevoj više nije u Kovid režimu. Svi pacijenti sa respiratornim tegobama (bol/grebanje u grlu, kašalj, bol u grudima, kratak dah, gubitak čula ukusa/mirisa, temperatura) treba da se jave isključivo u ambulantu u  Harambašićevoj, koja radi svakog dana u nedelji od 7 do 22 časa.

Izvor: Subotica.com / RTS
Postavljeno pre 3 godine i 2 meseca
Komentara: 38
Pregleda: 7709

Povezane vesti

Povezane teme

vakcinacija stanovništva subotica

vakcinacija

imunizacija

korona virus

epidemija korona virusa

korona

ivanka beoković

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.