Komentara: 12
Pregleda: 5660

Mađarski pokret formirao neformalnu grupu

12.11.2015. u 15:04h
Izvor: Agencija "Tanjug"
Devet od 16 odbornika Saveza vojvođanskih Mađara u Skupštini grada Subotica formiralo je danas neformalnu grupu Mađarskog pokreta unutar odborničke grupe te stranke.
Mađarski pokret formirao neformalnu grupu

Ne radi se o novoj odborničkoj grupi već o "frakciji Mađarskog pokreta unutar frakcije SVM-a", rekao je odbornik te grupe Endre Čuso.

 "Mi smo napravili našu platformu unutar frakcije SVM-a da bi jačali rad frakcije. Tražimo da oko svake problematike sednemo i da frakcija to sa svih strana obiđe i da konsenzusom donesemo odluke i da se dogovorimo da izlazimo za skupštinsku govornicu sa jedinstvenim stavom", rekao je Čuso novinarima u pauzi skupštinskog zasedanja.

On je dodao da će odbornička grupa nastaviti da deluje jedinstveno i naglašava da statut SVM-a dozvoljava članstvo u civilnim organizacijama poput Mađarskog pokreta.

"Iskreno se nadam da neće doći do cepanja. Naš cilj nije da se cepa Savez vojvođanskih Mađara", dodao je Čuso.

Mađarski pokret je civilna organizacija nastala iz nezadovoljstva nekoliko mađarskih političara stanjem u SVM-u, a među njima su Tamaš Korhec, Laslo Varga, ali i gradonačelnik Subotice Jene Maglai.

Izvor: Agencija "Tanjug"
34. sednica Skupštine grada Subotice 34. sednica Skupštine grada Subotice 34. sednica Skupštine grada Subotice 34. sednica Skupštine grada Subotice 34. sednica Skupštine grada Subotice 34. sednica Skupštine grada Subotice 34. sednica Skupštine grada Subotice 34. sednica Skupštine grada Subotice
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 5 meseci
Komentara: 12
Pregleda: 5660

Povezane vesti

Povezane teme

Skupština grada Subotice

svm

savez vojvođanskih mađara

mađarski pokret

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.