Komentara: 20
Pregleda: 4665

Pastor: Ko podriva SVM, biće isključen

12.11.2015. u 21:48h
Izvor: RTV
Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Ištvan Pastor izjavio je danas da statut te stranke ne dozvoljava stvaranje platforme unutar poslaničkog ili odborničkog kluba i da svako ko podriva osnove stranke mora da bude udaljen iz nje.
Pastor: Ko podriva SVM, biće isključen

Devet od 16 odbornika SVM u Skupštini grada Subotica formiralo je danas neformalnu grupu Mađarskog pokreta unutar odborničke grupe te stranke. Ištvan Pastor je, komentarišući taj događaj, rekao za RTV da ko god želi da stvara posebnu platformu podriva osnove stranke.

"Ko podriva osnove stranke taj mora da bude udaljen iz stranke i tako će to i sada da bude", kazao je predsednik SVM.

Na pitanje da li to znači da će i poslanik u Skupštini Srbije i jedan od osnivača Mađarskog pokreta Laslo Varga biti izbačen iz stranke, Pastor je naveo da Varga "odavno nije član SVM".

"Razlika između stranke i kokošinjca je u tome što se u kokošinjcu trči besomučno i prlja besomučno, a u stranci se mora znati red. Ko nije spreman da prihvati taj red može da ide gde se može ponašati kao u kokošinjcu", poručio je Pastor.

Upitan šta će se desiti ukoliko gradonačelnik Subotice Jene Maglai, koji je kao član SVM ujedno i član Mađarskog pokreta, pruži podršku neformalnoj grupi Mađarskog pokreta u subotičkom parlamentu, Pastor je odgovorio da će onda i on "moći da ide zajedno sa njima".

Izvor: RTV
Postavljeno pre 8 godina i 5 meseci
Komentara: 20
Pregleda: 4665

Povezane vesti

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.