Komentara: 2
Pregleda: 2628

Usvojen izveštaj o budžetu Grada Subotice za prvih devet meseci

12.11.2015. u 13:50h
Izvor: Subotica.com
Skupština grada je na današnjoj 34. sednici usvojila Izveštaj o ostvarenju budžeta za period od 1. januara do 30. septembra 2015. godine.
Usvojen izveštaj o budžetu Grada Subotice za prvih devet meseci

Prema podacima, Grad je u ovom periodu raspolagao sa više od 3,2 milijarde dinara, odnosno 53,13 odsto planiranog godišnjeg iznosa. U odnosu na isti period prošle godine to oko 6,52 odsto više sredstava.

Najveća povećanja prihoda bila su od poreza na zarade i imovinu.

- Zadovoljni smo ostvarenjem budžeta, počeli smo domaćinski da se odnosimo prema svojim sredstvima, kako onima koje ostvarujemo  naplatom poreza, tako i onima od izdavanja poslovnih prostora, građevinskog zemljišta i bilborda - istakao je gradonačelnik Maglai. - Postoje odstupanja od planiranog ali to je zato što su u budžetu stavke i sredstva koja još nismo povukli, na primer od Fonda za kapitalna ulaganja, ali će se to desiti do kraja godine.

Odbornici iz redova opozicije tvrde da je 2012. i 2013. godine ovakav procenat budžeta ostvaren za šest, odnosno sedam meseci.

- Sve što je realizovano ostvareno je zadiranjem ruke u džep građana, a poreza od zarada ne bi bilo da za vreme našeg mandata nismo otvorili četiri hiljade radnih mesta jer u proteklih godinu dana nije bilo nijedne značajne investicije u gradu - smatra Slavko Parać iz DS-a.

U okviru ove tačke objašnjeno je zbog čega se ponovo uvodi dvotarifni sistem naplate daljinskog grejanja.

- Vlada Srbije donela je uredbu na osnovu koje se cena grejanja, uvodi dvotarifni sistem, koji se sastoji od fiksnog i varijabilnog dela, tako da se ništa ne radi napamet, nego u skladu sa zakonom - objasnio je Predrag Bobić, odbornik PS.

Izvor: Subotica.com
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 11 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 2628
Povezane vesti
Povezane teme
Skupština grada Subotice sednica skupštine grada gradska skupština
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.