Komentara: 2
Pregleda: 3156

Usvojen izveštaj o budžetu Grada Subotice za prvih devet meseci

12.11.2015. u 14:50h
Izvor: Subotica.com
Skupština grada je na današnjoj 34. sednici usvojila Izveštaj o ostvarenju budžeta za period od 1. januara do 30. septembra 2015. godine.
Usvojen izveštaj o budžetu Grada Subotice za prvih devet meseci

Prema podacima, Grad je u ovom periodu raspolagao sa više od 3,2 milijarde dinara, odnosno 53,13 odsto planiranog godišnjeg iznosa. U odnosu na isti period prošle godine to oko 6,52 odsto više sredstava.

Najveća povećanja prihoda bila su od poreza na zarade i imovinu.

- Zadovoljni smo ostvarenjem budžeta, počeli smo domaćinski da se odnosimo prema svojim sredstvima, kako onima koje ostvarujemo  naplatom poreza, tako i onima od izdavanja poslovnih prostora, građevinskog zemljišta i bilborda - istakao je gradonačelnik Maglai. - Postoje odstupanja od planiranog ali to je zato što su u budžetu stavke i sredstva koja još nismo povukli, na primer od Fonda za kapitalna ulaganja, ali će se to desiti do kraja godine.

Odbornici iz redova opozicije tvrde da je 2012. i 2013. godine ovakav procenat budžeta ostvaren za šest, odnosno sedam meseci.

- Sve što je realizovano ostvareno je zadiranjem ruke u džep građana, a poreza od zarada ne bi bilo da za vreme našeg mandata nismo otvorili četiri hiljade radnih mesta jer u proteklih godinu dana nije bilo nijedne značajne investicije u gradu - smatra Slavko Parać iz DS-a.

U okviru ove tačke objašnjeno je zbog čega se ponovo uvodi dvotarifni sistem naplate daljinskog grejanja.

- Vlada Srbije donela je uredbu na osnovu koje se cena grejanja, uvodi dvotarifni sistem, koji se sastoji od fiksnog i varijabilnog dela, tako da se ništa ne radi napamet, nego u skladu sa zakonom - objasnio je Predrag Bobić, odbornik PS.

Izvor: Subotica.com
34. sednica Skupštine grada Subotice 34. sednica Skupštine grada Subotice 34. sednica Skupštine grada Subotice 34. sednica Skupštine grada Subotice 34. sednica Skupštine grada Subotice 34. sednica Skupštine grada Subotice 34. sednica Skupštine grada Subotice 34. sednica Skupštine grada Subotice
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 5 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 3156

Povezane vesti

Povezane teme

Skupština grada Subotice

sednica skupštine grada

gradska skupština

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.