Komentara: 6
Pregleda: 3807

Održana 34. sednica Skupštine grada

12.11.2015. u 08:18h > 15:39
Izvor: Subotica.rs
Na 34. sednici Skupštine grada, održanoj u Velikoj većnici Gradske kuće, usvojeno je svih 35 tačaka dnevnog reda. Doneti su, između ostalog, Zaključak  o prihvatanju Izveštaja o ostvarenju budžeta grada Subotice za period od 1. januara do 30. septembra 2015. godine, Odluka o donošenju Programa razvoja turizma regiona jezera Palić i Rešenje o davanju saglasnosti na statusnu promenu pripajanje i zaključenje Ugovora o statusnoj promeni pripajanje Javnog preduzeća „Zavod za urbanizam grada Subotice” Javnom preduzeću „Direkcija za izgradnju grada Subotice“.
Održana 34. sednica Skupštine grada

U periodu januar-septembar 2015. godine budžet Grada Subotice je raspolagao sa sredstvima u visini od 3.247.091.481 dinara,  što iznosi 53,13 odsto planiranog godišnjeg obima, a u odnosu na isti period prethodne godine raspolagano je sa 6,52 odsto više sredstava. U stukturi raspoloživih sredstava preneta neutrošena sredstva iz prethodne godine učestvuju sa 5,61 odsto, odnosno 182.281.111 dinara. Tekući prihodi budžeta ostvareni su u visini od 2.976.325.268 dinara, što predstavlja 55,25 odsto planiranog obima, a u odnosu na isti period prethodne godine ostvareno je 6,8 posto više sredstava.

Kod donošenja Odluke o donošenju Programa razvoja turizma regiona jezera Palić – Master plan, Gradsko veće je, na predlog odborničke grupe DS, podnelo amandmane da se iz naziva predloga ove odluke brišu reči  – „Master plan“, s obzirom na to da Skupština grada nije nadležna za donošenje Master plana i da takvu odluku može da donese samo Vlada Republike Srbije.

Na današnjoj sednici usvojena je i Odluka o zaustavljanju procesa koji dovode do uništenja istorijskog jezgra grada Subotice - rušenja stambenih zgara u Ulici Petefi Šandora, Terlei i Budai, koje se nalaze između Gimnazije i rodne kuće Geze Čata, i stavljanje van snage svih gradskih odluka koje omogućavaju radikalnu promenu istorijskog jezgra grada, koja je na dnevni red uvrštena na predlog Odborničke grupe SVM.

Predsednik Skupštine grada Ilija Maravić je rekao da će odbornička grupa SNS podržati predlog Odborničke grupe SVM. On je i izrazio žaljene što Odluka o obustavi postupka izrade Plana generalne regulacije I za zonu gradskog centra i užeg gradskog jezgra i pristupanju ponovnoj izradi koncepta plana, usvojena na 2. vanrednoj sednici Skupštine grada, održanoj 8. marta 2013. godine, nije sprovedena u delo.

Nakon usvajanja te odluke, podsetio je, nije imenovana nova Komisija za planove iz reda stručnih i nestranačnih lica, a nije ni utvrđen predlog akta kojim se pristupa stručnom preispitivanju koncepta svih planskih dokumenata koji su do tada doneti ili su u fazi pripreme, a odnose se na zonu užeg i šireg gradskog centra i užeg gradskog jezgra, od strane Instituta za arhitekturu i urbanizam Srbije ili druge stručne kvalifikovane institucije, a u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama.

Odbornici su, takođe, doneli Odluku o davanju u zakup poslovnih prostora grada Subotice, Odluku o izmenama i dopunama Odluke o određivanju zona i najopremljenije zone na teritoriji grada Subotice, Odluku o taksi prevozu, Odluku o unapređenju opšteg okvira za privređivanje na teritoriji grada Subotice i Odluku o mreži dečjih vrtića u ustanovama na teritoriji grada Subotice.

Usvojeni su i planovi detaljne regulacije za više urbanističkih zona na teritoriju grada, Odluka o donošenju izmene Plana detaljne regulacije za kompleks Regionalne deponije na Bikovu i izmene programa poslovanja JP „Subotica–trans“, JKP „Čistoća i zelenilo“ i JP „Privredno–tehnološki parkovi Subotica“.

Izvor: Subotica.rs
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 11 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 3807
Povezane vesti
Povezane teme
Skupština grada Subotice skupština subotice sednica lokalnog parlamenta lokalni parlament subotica uživo sednica skupštine grada skupštinsko zasedanje prenos uživo
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.