• Pregleda: 6810

SVM isključio iz stranke devet odbornika

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) doneo je danas odluku o isključenju devet članova nevladine organizacije Mađarski pokret koji su sredinom novembra osnovali frakciju ovog pokreta unutar odborničke grupe SVM-a.
SVM isključio iz stranke devet odbornika

Iz SVM–a su isključeni Ištvan Haško, Endre Čuso, Zoltan Devovari, Ervin Ištvan, Pal Javor, Ilona Hof Husak, Laslo Ubori, Jožef Hužvar i Marta Torok Kovač.

Nakon isključenja Ištvan Haško je izjavio da nije iznenađen odlukom koju je donelo rukovodstvo stranke, ali se oseća povređenim jer smatra da niko od devetoro odbonika nikada nije radio protiv stranačih interesa niti protiv madjarske zajednice

Jedan od predstavnika frakcije Zoltan Devavari rekao je za agenciju “Beta” da je odluku o isključenju donela Disciplinska komisija SVM-a i dodao da će se na nju žaliti, jer u statutu SVM-a nije navedeno da članovi stranke u isto vreme ne mogu biti i članovi civilnih organizacija. Devavari nije mogao da kaže da li će se ovakve sankcije u narednom periodu odnositi i na gradonačelnika Subotice Jenea Maglaija, koji je takođe jedan od osnivača Mađarskog pokreta.

Mađarski pokret je sredinom novembra osnovao frakciju unutar odborničke grupe SVM-a u Skupštini grada Subotice. Od ukupno 16 odbornika, devet odbornika je pristupilo frakciji, nakon čega je protiv njih SVM pokrenuo disciplinski postupak.

Izvor: Radio Subotica

povezane teme

14
Mali Marko Odgovori
A kada ce Jenciku da isključe?
Vesko Odgovori
Mozda ste i vi nekog povredili svojim glasnjem i izborom. Tada ste slepo slusali vođu i nije
vam smetalo, kao i gradonacelniku, da zasedne u fotelju.
Kretanje Odgovori
Svako kretanje na političkoj sceni je relativno i stalno traje.
DS,SPS,LDP, DSHV,SVM.... ovo je niz, relativno, prema dole...

Da li se neko seća broja odborničkih mandata koje su pojedine stranke osvojile na poslednjim izborima za Skupštinu Grada.

Da li danas neko zna koje stranke čine skupštinsku većinu?

Da li neko zna koliko odbornika u ovom mandatu je promenilo stranku?
Milica Odgovori
Pa dobro Jencika je malo skrt u deljenju miliona koje im daje Madjarska Vlada pa ih je iskljucio iz stranke da nebi morao da deli I sa njima pare. Ali posto se blize izbori, bice oni ponovo "ukljuceni".
tesla Odgovori
Culi da stizu pare pa se boje da ce im manje ostati ako dele na vise clanova.
Psiholoskinja Odgovori
Op op sta bi?
Pa sto nisu pre razvoda isli kod bracnog savetnika, psihologa sta god?
Gile prasac pa puta 9 smrc :(
Laki Odgovori
Hocu svoj deo!Necete da me prevarite!
rr Odgovori
Da li je izostanak nultog sa spiska , iz psiholoskog ili sadistickog razloga ?
srki Odgovori
ovo nije za hvalu VMS-u iskljuciti clanove koji su vise godina korektno radili za stranku .Pravno gledajuci nisu ni povredili skupstinski odbor VMS-a koji niti brani niti dozvoljava da poslanici mogu biti u frakciji jer nisu promenili ni stranku niti se prikljucili nekoj drugoj odbornickoj grupi nego naprotiv ostali sa svojima iz VMS-a koji ih vise nezele jer su podrzavali gradonacelnika koji nije po volji predsedniku VMS. sajnos
istina Odgovori
Jedno je biti clan neke nevladine organizacije a drugo je formirati frakciju unutar postojece odbornicke grupe.Ko bi to nemo posmatrao i tolerisao?
ffilozoff Odgovori
SUBOTICKI parlament je kompletno NElegitiman,jer ga cine preletaci!!! Ono sto su gradjani na izborima izglasali ne postoji!! Preispitati ko je u ovom sazivu ostao u svojoj partiji,a ostale procesuirati,pozvati na informativni razgovor,jer postoji mogucnost mita kod preleta,a to je kaznjivo zakonom!! Ovaj parlament ce uci u istoriju kao najlosiji-sa novoosnovanom partijom PRELETACI-LIZACI !!!!
niko Odgovori
suboticki madjari nepodobni za pred. svm vidi se da on nije iz subotice
stomina Odgovori
Zanimljiv rasplet situacije! Nažalost ovi isključeni odbornici kao i članovi novoosnovanog mađarskog pokreta iz redova svm su ćutali kao "BUBICE" na izbornoj skupštini koja se održala u Novoj crnji u aprilu mesecu i JEDNOGLASNO izglasali novo rukovodstvo, da bi samo za nekoliko meseci počele podele i to veoma ozbiljne što izgleda sad već i kulminiralo .... da tada nisu ćutali i da su ukazivali na sve ovo što sad zameraju Pastoru ( smatram da su većinom opravdane kritike ) ... bez obzira da li bi njihove kritike urodile plodom, ubeđen sam da do raspada ipak nebi došlo ..a sad je očito da je raspad to neminovan.

no na kraju ipak ima tu i pozitivnih stvari bar za žitelje mz Makova sedmice, da je među "izbačenima " i gosp. Čuso koji već preko jedne decenije vlada ovom "zapostavljenom" mesnom zajednicom :-(
coco Odgovori
Jene Maglai a ? Pa i njega cemo da izbacimo, da znas !
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.