Komentara: 14
Pregleda: 7546

SVM isključio iz stranke devet odbornika

02.12.2015. u 17:42h > 21:00
Izvor: Radio Subotica
Savez vojvođanskih Mađara (SVM) doneo je danas odluku o isključenju devet članova nevladine organizacije Mađarski pokret koji su sredinom novembra osnovali frakciju ovog pokreta unutar odborničke grupe SVM-a.
SVM isključio iz stranke devet odbornika

Iz SVM–a su isključeni Ištvan Haško, Endre Čuso, Zoltan Devovari, Ervin Ištvan, Pal Javor, Ilona Hof Husak, Laslo Ubori, Jožef Hužvar i Marta Torok Kovač.

Nakon isključenja Ištvan Haško je izjavio da nije iznenađen odlukom koju je donelo rukovodstvo stranke, ali se oseća povređenim jer smatra da niko od devetoro odbonika nikada nije radio protiv stranačih interesa niti protiv madjarske zajednice

Jedan od predstavnika frakcije Zoltan Devavari rekao je za agenciju “Beta” da je odluku o isključenju donela Disciplinska komisija SVM-a i dodao da će se na nju žaliti, jer u statutu SVM-a nije navedeno da članovi stranke u isto vreme ne mogu biti i članovi civilnih organizacija. Devavari nije mogao da kaže da li će se ovakve sankcije u narednom periodu odnositi i na gradonačelnika Subotice Jenea Maglaija, koji je takođe jedan od osnivača Mađarskog pokreta.

Mađarski pokret je sredinom novembra osnovao frakciju unutar odborničke grupe SVM-a u Skupštini grada Subotice. Od ukupno 16 odbornika, devet odbornika je pristupilo frakciji, nakon čega je protiv njih SVM pokrenuo disciplinski postupak.

Izvor: Radio Subotica
Postavljeno pre 8 godina i 4 meseca
Komentara: 14
Pregleda: 7546

Povezane vesti

Povezane teme

svm

savez vojvođanskih mađara

mađarski pokret

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.