Komentara: 9
Pregleda: 3823

Prebacivanje "penala" bivše i sadašnje vlasti

12.11.2015. u 13:23h
Izvor: Subotica.com
Najviše polemika na današnjoj sednici Skupštine grada izazvao je podatak da je iz gradske kase plaćeno 167 hiljada evra zbog kašnjenja u izgradnji vodovodnog sistema, za koje bivša i sadašnja vlast prebacuju odgovornost s jednih na druge.
Prebacivanje "penala" bivše i sadašnje vlasti

Prema izveštaju, zbog neizvršenih ugovornih obaveza prema Evropskoj banci za obnovu i razvoj i kašnjenja u početku realizacije izgradnje Kolektora 2 i 7, grad je morao da plati „penale“ od više od 167 hiljada evra.

Prema rečima gradonačelnika, za tu situaciju odgovorni su oni koji su 2012. godine potpisivali ugovor jer su unapred znali da on ne može biti realizovan.

- Nadležni u JKP „Vodovod i kanalizacija" su savesno i pošteno i odgovorno radili svoj posao, procedura EBRD banke je takva kakva jeste, nažalost dugačka – rekao je gradonačelnik Maglai. - Kada je ugovor potpisivan, tačno se znalo da će ove obaveze nastati prema kreditnom zaduživanju i baš zbog toga išlo na ovakvo rešenje, a ne na na kamatne stope, jer bi one bile čak tri puta veće. Zbog toga treba obratiti pažnju prilikom sledećih sklapanja kreditnih aranžmana sa stranim bankama, kako se ne bi ponovo došlo u ovakvu situaciju.

Opozicija pak tvrdi da se sa početkom radova kasnilo zbog neaktivnosti preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ jer se dugo čekalo sa izborom konsultantske firme.

- Plaćanje penala je skandal, jer je u momentu potpisivanja ugovora već bila spremna projektna dokumentacija za raspisivanje tendera, ali kako se birao novi direktor i rukovodstvo te se godinama čekalo da se posao završi - istakao je Slavko Parać, predsednik odborničke grupe DS-a. - Zbog neodgovornog odnosa direktora i novih vlasti je došlo do plaćanja tih penala. Ja sam na to upozoravao pre godinu i po dana, a tim novcem se moglo  dosta toga uraditi.

Izvor: Subotica.com
34. sednica Skupštine grada Subotice 34. sednica Skupštine grada Subotice 34. sednica Skupštine grada Subotice 34. sednica Skupštine grada Subotice 34. sednica Skupštine grada Subotice 34. sednica Skupštine grada Subotice 34. sednica Skupštine grada Subotice 34. sednica Skupštine grada Subotice
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 5 meseci
Komentara: 9
Pregleda: 3823

Povezane vesti

Povezane teme

Slavko Parać

jene maglai

sednica gradskog parlamenta

sednica lokalnog parlamenta

sednica skupštine grada

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.