Komentara: 35
Pregleda: 22615

Četiri godine od svirepog ubistva Milice Barašin

06.10.2014. u 16:13h
Izvor: Subotica.com
U utorak se navršava četiri godine od svirepog ubistva devojčice Milice Barašin (16) u naselju Zorka. Monstrum koji je pored pruge ostavio gotovo obezglavljeno devojčicino telo i dalje na slobodi.
Četiri godine od svirepog ubistva Milice Barašin

Milica Barašin (16) i Tijana Jurić (15).  Prelepe devojčice čija je mladost mučki prekinuta i za kojima je cela Subotica plakala. Zbog Tijanine smrti pre nešto više od tri meseca, a zbog Milicine pre četiri godine.

Dok Dragan Đurić, osumnjičeni za svirepo ubistvo Tijane Jurić, čeka suđenje u Okružnom zatvoru u Subotici, krvnik koji je oduzeo život Milici Barašin i dalje slobodno šeta.

- Tako će biti sigurno dok ne uradi neki novi zločin, tek tada će ga uhvatiti – počinje priču Svetlana Simendić, Milicina majka, koja već četiri godine ima samo jednu želju – da pronađu ubicu i da on plati za zločin. - Uzalud sam odlazila u policiju i raspitivala se, niko nema novih informacija, iako je navodno ispod njenih noktića pronađen DNK ubice, a postoje i tri očevica. Propust je izgleda napravljen još iste večeri, kada se nisu zatvorile granice, a sumnjam i da su uključene bazne stanice da se provere mobilni telefoni na mestu zločina.

Četiri godine od svirepog ubistva Milice Barašin

Skoro četiri godine posle takvog propusta desio se drugi. U zvaničnu potragu za Tijanom krenulo se kasno.

- Sve što se desilo sa Tijanom preživljavala sam kao da je u pitanju moje vlastito dete, dvanaest noći nisam spavala, a onda smo čuli nastrašnije vesti – nastavlja kroz suze Svetlana. - Kada su pokazali Đurića, pomislila sam da je možda on ubio i Milicu, jer je dobro poznavao ovaj teren, ali su mi u policiji rekli da ne odgovara opisu. Svakodnevno prolazim pored Tijaninog groba i svaki put kažem: „Tijana, pozdravi moju Milicu“. Za života se nisu poznavale, ali su doživele istu sudbinu. Zamoliću Tijaninog oca Igora da prisustvujem suđenju, želim da vidim izraz lica monstruma koji je tako hladnokrvno ubio tu milu devojčicu.

U subotičku policiju, kako kaže, više ne odlazi, jer je očigledno izbegavaju i ne žele da joj išta kažu. Tračak nade ulila je izjava ministra policije Nebojše Stefanovića da ima pomaka u istrazi, ali da ubica ne može da bude optužen jer nema dovoljno materijalnih dokaza. Pisala je premijeru Aleksandru Vučiću, iz čijeg kabineta su joj odgovorili da će svi nerešeni slučajevi biti rešeni.

Bol majke, koja još uvek nije skinula crninu za svojom jedinicom, ovih dana produbile su vesti o svirepom ubistvu devojčice Ivane Podraščić iz Batajnice.

- Koliko dece treba da strada da bi se nešto promenilo u ovoj zemlji? Podržavam predlog „Tijaninog zakona“ da se odmah reaguje, da se ne čeka procedura jer su životi naše dece u pitanju. Moramo učiniti sve da nijedno dete više ne doživi Milicinu i Tijaninu sudbinu – zaključuje neutešna majka.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 6 meseci
Komentara: 35
Pregleda: 22615

Povezane vesti

Povezane teme

Milica Barašin

ubistvo

dragan đurić

tijana jurić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.