Komentara: 16
Pregleda: 17854

Ni posle pet godina ne zna se ubica Milice Barašin

07.10.2015. u 10:12h
Izvor: Subotica.com
Pre tačno pet godina, kod Somborske pruge, nadomak kućnog praga, svirepo je ubijena sedamnaestogodišnja Milica Barašin. Ubica devojčice još uvek nije pronađen.
Ni posle pet godina ne zna se ubica Milice Barašin

Od te kobne večeri, kada je prelepu devojčicu na putu do kuće presreo nepoznati muškarac i monstruozno je ubio presecajući glavnu aortu, Milicina majka Svetlana Simendić, ustaje i leže samo sa jednom željom – da ubica bude pronađen i da odgovara za zločin.

Posle niza zatvorenih vrata u subotičkoj policiji, nesrećna žena obratila se lično ministru unutrašnjih poslova Nebojši Stefanoviću, koji ju je letos primio u svom kabinetu i dao čvrsto obećanje da će krvnik biti pronađen.

- Rekao je da je Milicin slučaj prioritet nad prioritetima u Srbiji, ali da je problem što ne postoji motiv ovog ubistva – priča Svetlana za naš sajt. - On i direktor policije Milorad Veljović obećali su da će se slučaj ponovo ispitati od samog početka. Rekla sam im da me ljudi sreću i svašta govore, da je navodno ubica poznat ali da ga neko štiti, da je i dalje tu u gradu, što su oni čvrsto negirali jer takav zločinac ne bi imao nikakvu moguću zaštitu. Bili su nezadovoljni samom istragom, jer očigledno nešto na samom startu nije urađeno kako treba a sada je već dosta vremena prošlo da bi se ubica pronašao.

Ni posle pet godina ne zna se ubica Milice Barašin

Bol majke koja i dalje ne skida crninu za svojom jedinicom ne bi uminuo ni da se ubica pronađe, ali bi bar bila malo mirnija.

- Želim samo da znam zašto, šta mu je dete učinilo, kome se osvetio, da li je neki psihopata ili je neko koga možda i poznajemo – dodaje neutešna majka, pokazujući devojčicine fotografije uramljene svuda po kući. - Svaki dan kada idem i vraćam se sa posla prolazim pored tog mesta, te krivine gde ju je presreo, pruge preko koje ju je prevukao, mesta gde je pronađeno njeno telo. Svaki dan sve iznova proživim. Zadrhtim od svakog zvuka kola Hitne pomoći koja prođu ulicom. Sve je isto kao i prvog dana kada su mi javili strašnu vest.

Ono što je drugačije je da polako gubi nadu da će ubica ikada biti uhvaćen.

- Nažalost, bojim se da neće. Nadam se, ali mislim da je jako puno vremena izgubljeno. Nemoćna sam da bilo šta uradim i to me jako boli. Dvoumim se i razmišljam čak i da tužim državu, jer neko za ovaj slučaj mora da odgovara. Ne može neko da ubije dete i da mirno nastavi da živi kao da se ništa nije desilo. Ako već ne odgovara krivac, neka za to bude odgovorna država koja mu je dozvolila da se izvuče – poručuje majka.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 5 meseci
Komentara: 16
Pregleda: 17854

Povezane vesti

Povezane teme

Milica Barašin

Ubistvo Milice Barašin

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.