Komentara: 2
Pregleda: 9970

Bez pomaka u istrazi ubistva devojke

15.10.2010. u 15:38h
Izvor: Politika Online
Bez pomaka u istrazi ubistva devojke

Policiji se javlja i veći broj osoba sa raznim nagađanjima o tome ko je mogući počinilac.

Nedelju dana nakon ubistva šesnaestogodišnje Milice Barašanin, učenice Hemijsko-tehnološke srednje škole, u policijskoj istrazi nema značajnih pomaka koji bi mogli dovesti do mogućeg ubice. Telo nesrećne devojke, kojoj je ubica presekao vrat, pronađeno je prošlog četvrtka oko 22 časa pored somborske pruge, na uglu ulica Grabovačke i 27. marta, svega 50 metara od njene kuće.

- Obrađeno je lice mesta i trenutno se radi na veštačenju tragova koji su tamo pronađeni. Obdukcioni nalaz je stigao i na osnovu prirode povrede može se utvrditi da je devojka ubijena dugačkim i širokim sečivom, a da je počinilac po svemu sudeći osoba snažne konstitucije. Rane nanete na ruci su odbrambene rane. Za sada je čitav slučaj u fazi pretkrivičnog postupka, rekao je za „Politiku" Ivan Bogosavljev, istražni sudija Višeg suda u Subotici.

Bogosavljev je kao netačne odbacio špekulacije u javnosti da je Milica Barašanin ubijena na nekom drugom mestu, jer tragovi ukazuju da se zločin odigrao gde je telo i pronađeno. Još početkom sedmice i Viši sud i Policijska uprava oglasili su se saopštenjem u kojem se navodi da se intenzivno radi na rasvetljavanju slučaja i da je saslušan veliki broj ljudi. Međutim, od tada nema nikakvih novih informacija o ovoj istrazi, a kako stručnjaci upozoravaju protok vremena sada ide u prilog ubici.

Tokom protekle sedmice mediji su beležili izjave srodnika ubijene devojke da ju je navodno danima pratila neka osoba u crnom „mercedesu". Usled nedostatka informacija u javnosti se pojačao strah za bezbednost dece, ali su se istovremeno pojavile i za sada nepotvrđene izjave da policija zna ko je ubica, ali da taktizira sa njegovih hapšenjem. Kako „Politika" nezvanično saznaje policiji se javlja i veći broj osoba sa raznim nagađanjima o tome ko je mogući počinilac. Za sada nijedna od tih informacija očigledno nije ukazala na pravi trag.

 

Izvor: Politika Online
Postavljeno pre 13 godina i 6 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 9970

Povezana vest

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.