• Pregleda: 15727

Mucalj: za rasvetljavanje ubistva Milice Barašin potrebna pomoć građana

Mucalj: za rasvetljavanje ubistva Milice Barašin potrebna pomoć građana

Subotička policija je, zajedno sa specijalnim službama MUP-a, tokom proteklih deset meseci ispitala stotine ljudi povodom monstruoznog ubistva devojke Milice Barašin (17), koju je zločinac sačekao nedaleko od njene porodične kuće, u večernjim satima, i gotovo joj odrubio glavu, ali ubica još nije nađen. Načelnik policije u Subotici Borivoje Mucalj kaže za „Pravdu“ da policija od dana ubistva radi istim intenzitetom na identifikovanju i pronalaženju ubice.

- Potpunu pomoć su nam pružile i specijalističke službe MUP-a Srbije, a posle ubistva smo preduzeli sve mere i radnje, od obezbeđivanja mesta gde se dogodilo ubistvo, u cilju prikupljanja tragova, svedoka i očevidaca. Obavljen je sveobuhvatan operativni rad na prikupljanju materijalnih i ličnih dokaza, poštovali smo i načelo hitnosti, da bi se sprečilo bekstvo izvršioca i da bismo ga lišili slobode – objašnjava Mucalj. Prema njegovim rečima, odmah posle ubistva urađeno je profilisanje ličnosti žrtve.

- S obzirom na navike i sklonosti Milice Barašin, obavljeni su razgovori sa licima s kojima je imala kontakt, kako bi se utvrdio motiv ubistva. Preduzete su sve radnje, obdukcija, obrada tragova i DNK veštačenja. Značajno nam je kada nam javnost uputi bilo kakvu informaciju i ponovo pozivamo ljude koji imaju saznanja da daju svoj doprinos u saradnji sa MUP-om – kaže Mucalj.

Majka ubijene Milice Svetlana Simendić, kao i ostala rodbina, plaši se da ubica neće biti otkriven.

- Subotica je mala sredina, zato smo mislili da će se slučaj mnogo brže rešiti. Raspitujemo se još i nadamo. Rekli su nam da se i dalje radi na svemu, ali strah me je da ubicu mog deteta nikada neće naći – rekla je Svetlana.

Oko ubistva Milice stvorena je velika misterija, nagađalo se o motivima ubice, pominjalo se da je Milica žrtva nečije ljubomore, kao i osveta, a psiholozi su zaključili da se ipak radi o ubici poremećene svesti.

Miličin otac Leon Barašin, koji živi u Nemačkoj, hteo je da angažuje privatne detektive da nađu ubicu, ali je odustao od te namere. On je saopštio da je „istraga pravila početničke greške“ i da zbog toga sve više sumnjaju da će ubica biti otkriven.

Demantujući glasine da je Milica žrtva nečije osvete, Barašin zamera i gradskim pričama o ubistvu njegove kćerke, jer otežavaju istragu, tvrdeći da je poznat svedok koji je poslednji video Milicu živu i da se radi o muškarcu koji je išao za njom uoči ubistva.

- Postoji mladić koji je video Milicu sa slušalicama na ušima i muškarca koji je išao za njom. Policija ima detaljan opis i jednog takvog su pronašli. Pao je na poligrafu, a više psihologa je potvrdio da bi to mogao da bude ubica. Međutim, pušten je zbog nedostatka materijalnih dokaza – rekao je tada Miličin otac.

Njeno osakaćeno telo našle su dve žene u prolazu, 50 metara od kuće, kraj pruge u naselju Zorka.

N. H.

Povezane vesti: Ubistvo Milice Barašin

Izvor: Pravda (dnevnik)

povezane teme

11
Legija Odgovori
Pravda za Milicu!
JosipBroz Odgovori
Neka kažu ko je taj čovek, mislim, čisto da znamo.
ledenjak Odgovori
Pazi ovo !! " više psihologa je potvrdio da bi to mogao da bude ubica "
Koji su to psiholozi bili ? Jel one dve iz naše bolnice što se boje sopstvene senke , ili možda onaj bradonja što beži na svoje ostrvo kada oseti da mu gori pod nogama ili možda ona napumpana sa plučnim krilom što štrči . Ma dajte , svi znamo da su naši psiholozi jedna velika nula Što nisu lepo tražili nekoga iz Interpola da napravi psihološki profil i onda da se dokaze krivica ako treba , Ako je kriv u aps , a ako nije napolje Više verujem njima nego ovim našim već šta li su . Za sve ima para ali za ovakve stvari kada sirotinja strada nema Eto nek nam načelnik kaže jel tražio od nekoga pomoć , osim tih navodnih eksperata iz BG koji su i onako uprskali i to malo tragova.
Ovi naši batinaši nisu u stanju malo jacu provalu rešit al zato za pojas svetla i i ostala da nekažem šta ... su eksperti ...
Ma neću više da komentarišem , stvarno sam se iznervirao .
zlata Odgovori
10 meseci??? A sto brate nisu trazili pomoc ranije? Ako nesto ne znam, trazim nekog ko zna da mi pomogne...prosto ko pasulj!!! Sramota!!!!
Milan Odgovori
Slažem se da je skandalozno što se policija tek sada ozbiljnije obraća javnosti za pomoć jer u svetu je uobičajeno da se to radi već na početku istrage. Doduše policija se obraćala javnosti za pomoć ali sve je to bilo čisto formalno, kao da im uopšte nije bila potrebna pomoć jer da jeste ta vest bi bila objavljena i na vojvođanskim Dnevnicima u 17 i 22 sata i u Dnevniku 2 na RTS-u. Takođe da neko ima neke opipljive informacije već bi ih sam dostavio policiji, a verovatnije je da neko zna nešto a ne može to da poveže direktno sa slučajem ubistva. Zato nije dovoljno samo obratiti se javnosti već je potrebno bar poneke informacije o nađenim tragovima plasirati u javnost, napraviti psihološki profil mogućeg počinitelja i pozvati ljude da ponovo razmisle o događajima tih dana i prijave možda i članove najbliže porodice ako nešto posumnjaju. Možda treba ponuditi i nagradu za korisne informacije...
ned Odgovori
Da, skoro je godinu dana od tog stravičnog zločina,Da li policijske patrole imaju neke brze testove za uzimanje otisaka ?Kad su mi obili kola i ukrali akumulator i kleme i bravu razvalili,policajca sam pitao za uzimanje otisaka?Odgovorio je:"Nemam ja nalog za to"Ako neki test takav postoji u obliku papira ili tečnosti ili osetljivog filma treba dati patrolama i obučiti ih kako se time radi,da bi bili efikasniji.Lopovluka je sve više a počinioci krivičnih dela sve nedostupniji.Razumemo psihičku bol porodice Barašin.Strašno je ako se takav mentalni bolesnik šeta ulicama grada.
Zlata Odgovori
Svaki put kada pročitam nešto o Milici rastužim se do bola i krenu mi suze,i svaki put neverica da se još ništa ne zna.Sramota.
Sasvim je nebitno šta je bio motiv već da se taj monstrum već pronađe.
ljudmila Odgovori
10 meseci?????????? nece ga nikada otkriti ko je ubica, zalosno je,...zalosno...
stormwatch Odgovori
Ljudi, jel' vi vidite koliko je suboticka policija NESPOSOBNA i kad se radi o necemu toliko jednostavnom i priprostom kao sto je kradja bicikle, a sta mislite koliko je izrazena nesposobnost u ovako kompleksnim situacijama? Da li se neko seca one jadne devojke sto je bila zadavljena u onoj ulicici pored DES-a pre nekih 10-11 godina? Da li vas ne plasi pomalo to sto je tada ubici u brzini kojom se zaputio sa mesta zlocina ISPAO PAPIR NA KOJEM JE PISALO NJEGOVO IME!!!??? FUCKING IME JEBOTE! a policajci su prema DNK analizama okrivili i zatvorili nekog momka koji veze nije imao ni sa tom devojkom ni sa mestom dogadjaja, tek posle dugo vremena su uhvatili ubicu a dotle je on silovao kako je hteo i kada je ponovo pokusao da napravi isti zlocin tek tada je uhvacen i to ne od strane policije....i sta sad, mi treba da nalazimo ubice po gradu, da radimo vas posao? Pa koji cete nam onda k.... vi u gradu? Dajte nam vasa sluzbena kola, oruzije, imunitete, vase plate oficijalne i neoficijalne i vase dembelisanje pa cemo mozda da razmislimo.
mike Odgovori
nacelniku ne verujem ni rec od svega ovoga sto je izjavio. Da ste samo pola tih stvari odradili na vreme i kako treba ubica bi vec davno bio iza resetaka.
NiceWhiteCity Odgovori
Sta je ovaj hteo da kaze - da u Subotici ima toliko mnogo mentalnih slucajeva da je tesko proveriti da li je neko od njih ubica? I nije bilo nikakvih DNK tragova pa da ih sve isproveravaju? Prica koju je malo nemoguce 'progutati'.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.