Komentara: 11
Pregleda: 17380

Mucalj: za rasvetljavanje ubistva Milice Barašin potrebna pomoć građana

04.09.2011. u 16:28h
Izvor: Pravda (dnevnik)
Mucalj: za rasvetljavanje ubistva Milice Barašin potrebna pomoć građana

Subotička policija je, zajedno sa specijalnim službama MUP-a, tokom proteklih deset meseci ispitala stotine ljudi povodom monstruoznog ubistva devojke Milice Barašin (17), koju je zločinac sačekao nedaleko od njene porodične kuće, u večernjim satima, i gotovo joj odrubio glavu, ali ubica još nije nađen. Načelnik policije u Subotici Borivoje Mucalj kaže za „Pravdu“ da policija od dana ubistva radi istim intenzitetom na identifikovanju i pronalaženju ubice.

- Potpunu pomoć su nam pružile i specijalističke službe MUP-a Srbije, a posle ubistva smo preduzeli sve mere i radnje, od obezbeđivanja mesta gde se dogodilo ubistvo, u cilju prikupljanja tragova, svedoka i očevidaca. Obavljen je sveobuhvatan operativni rad na prikupljanju materijalnih i ličnih dokaza, poštovali smo i načelo hitnosti, da bi se sprečilo bekstvo izvršioca i da bismo ga lišili slobode – objašnjava Mucalj. Prema njegovim rečima, odmah posle ubistva urađeno je profilisanje ličnosti žrtve.

- S obzirom na navike i sklonosti Milice Barašin, obavljeni su razgovori sa licima s kojima je imala kontakt, kako bi se utvrdio motiv ubistva. Preduzete su sve radnje, obdukcija, obrada tragova i DNK veštačenja. Značajno nam je kada nam javnost uputi bilo kakvu informaciju i ponovo pozivamo ljude koji imaju saznanja da daju svoj doprinos u saradnji sa MUP-om – kaže Mucalj.

Majka ubijene Milice Svetlana Simendić, kao i ostala rodbina, plaši se da ubica neće biti otkriven.

- Subotica je mala sredina, zato smo mislili da će se slučaj mnogo brže rešiti. Raspitujemo se još i nadamo. Rekli su nam da se i dalje radi na svemu, ali strah me je da ubicu mog deteta nikada neće naći – rekla je Svetlana.

Oko ubistva Milice stvorena je velika misterija, nagađalo se o motivima ubice, pominjalo se da je Milica žrtva nečije ljubomore, kao i osveta, a psiholozi su zaključili da se ipak radi o ubici poremećene svesti.

Miličin otac Leon Barašin, koji živi u Nemačkoj, hteo je da angažuje privatne detektive da nađu ubicu, ali je odustao od te namere. On je saopštio da je „istraga pravila početničke greške“ i da zbog toga sve više sumnjaju da će ubica biti otkriven.

Demantujući glasine da je Milica žrtva nečije osvete, Barašin zamera i gradskim pričama o ubistvu njegove kćerke, jer otežavaju istragu, tvrdeći da je poznat svedok koji je poslednji video Milicu živu i da se radi o muškarcu koji je išao za njom uoči ubistva.

- Postoji mladić koji je video Milicu sa slušalicama na ušima i muškarca koji je išao za njom. Policija ima detaljan opis i jednog takvog su pronašli. Pao je na poligrafu, a više psihologa je potvrdio da bi to mogao da bude ubica. Međutim, pušten je zbog nedostatka materijalnih dokaza – rekao je tada Miličin otac.

Njeno osakaćeno telo našle su dve žene u prolazu, 50 metara od kuće, kraj pruge u naselju Zorka.

N. H.

Povezane vesti: Ubistvo Milice Barašin

Izvor: Pravda (dnevnik)
Postavljeno pre 12 godina i 7 meseci
Komentara: 11
Pregleda: 17380

Povezane vesti

Povezane teme

PU Subotica

subotička policija

Ubistvo u Subotici

Policija Subotica

Milica Barašin

Ubistvo Milice Barašin

teško ubistvo

borivoje mucalj

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.