Komentara: 24
Pregleda: 16649

Nova opština punkt za masovnu imunizaciju protiv kovida-19

19.01.2021. u 12:40h
Izvor: Subotica.com
Zgrada Nove opštine biće spremna da u četvrtak počne da radi kao punkt za masovnu imunizaciju građana Subotice protiv virusa kovid-19, rekao je danas gradonačelnik Stevan Bakić tokom uključenja na sednicu Kriznog štaba.
Nova opština punkt za masovnu imunizaciju protiv kovida-19

Kako je objasnio gradonačelnik, odmah po dobijanju instrukcija za otvaranje punkta za masovnu imunizaciju, Gradska uprava je odredila zgradu Nove opštine, koja se nalazi u centru Subotice, zbog njene prepoznatljivosti i dostupnosti građanima, kao i pristupačnosti osobama sa invaliditetom.

- Pristupilo se pripremanju punkta, obeležavanju da bude jasno prepoznatljiv kao punkt za imunizaciju, kao i opremanju sa svom neophodnom infrastrukturom i opremom. Obezbeđeno je stabilno napajanje strujom i internet vezom, pribavljenja je i montirana sva potrebna računarska oprema, prostor je opremljen neophodnim rashladnim uređajima za čuvanje vakcina i medicinskog materijala. Vrši se kompletna dezinfekcija prostora i ona će se redovno vršiti kada punkt krene sa radom - rekao je Bakić na sednici Kriznog štaba.

Nova opština punkt za masovnu imunizaciju protiv kovida-19Po njegovim rečima, punkt u Novoj opštini biće spreman za rad u četvrtak, a biće angažovana tri medicinska tima koja će raditi u dve smene, od 8 do 18 časova, sa po dva tima u rezervi.

- Do tada će raditi privremeni punkt u zdravstvenoj ambulanti Peščara u Šabačkoj ulici 19, 20. i 21. januara od 8 do 15 časova - rekao je Bakić, dodajući da je do sada 580 Subotičana primilo "Fajzer-Biontek" vakcinu po prioritetu i važećim protokolima. - Od toga je 224 zaposlenih u Opštoj bolnici Subotica i Domu zdravlja Subotica, 319 zaposlenih i korisnika usluga u ustanovama socijalne zaštite i 37 građana starijih od 75 godina koji su se prijavili preko portala eUprave.

Nova opština punkt za masovnu imunizaciju protiv kovida-19Kako je dodao gradonačelnik, Dom zdravlja Subotica očekuje isporuku još 305 "Fajzer-Biontek" vakcina, koje su namenjenje zdravstvenim radnicima, štićenicima gerontoloških i domova za stara lica.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 3 meseca
Komentara: 24
Pregleda: 16649

Povezane vesti

Povezane teme

vakcinacija stanovništva subotica

nova opština

stevan bakić

vakcinisanje

vakcinacija

imunizacija

korona virus

epidemija korona virusa

korona

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.