Komentara: 14
Pregleda: 5125
Video
Foto

Parkovi kao nova pozornica muzičara

04.09.2020. u 12:32h
Izvor: Subotica.com
Svi koji su se tokom jučerašnjeg popodneva zatekli u parku na Prozivci, imali su priliku da uživaju u nastupu subotičkih bendova "Stroberiz" i "Wooden Ambulance" na otvorenom, koji su ovom prilikom premijerno izveli nekoliko novih pesama s njihovog petog albuma.
Parkovi kao nova pozornica muzičara

Posle dužeg vremena, subotički bendovi ponovo su zasvirali pred publikom, ali su pozornicu ovog puta zamenili parkom na Prozivci, što sugrađanima nije nimalo smetalo. Naprotiv, oni koji su prolazili šetališnom promenadom, rado su se zaustavljali i uživali u muzici koju su za njih pripremili bendovi "Stroberiz" i "Wooden Ambulance".

- Prva reakcija naših poznanika, kolega i bendova je bila 'Jao, pa vi imate koncert', što dovoljno govori koliko dugo muzičari nisu svirali. Nedostajalo nam je, čak smo imali i malu frku, jer nismo gotovo dve godine nastupali pred pubilkom i prosto čovek izgubi osećaj, ali ovo je zaista bio jedinstven doživljaj, svirati na otvorenom u parku i hvala organizatorima što su nam pružili ovu priliku - kaže Goran Grubišić iz benda "Wooden Ambulance", koji je ovom prilikom premijerno izveo i nekoliko pesama s novog albuma. - U pitanju je naš peti studijski album koji je završen prošle godine, kojem smo se jako radovali i baš kad je trebalo da ga predstavimo publici, desile su se ove okolnosti. Nove pesme donose nešto drugačiji zvuk, jer smo do nekada bili orkestar sa osam muzičara i tu je bilo violine i duvača, što sada nije slučaj, tako da je ovo zvuk klasičnog roka, u njegovom izvornom smislu.

Parkovi kao nova pozornica muzičaraParkovi kao nova pozornica muzičaraNastup subotičkih bendova realizovan je u sklopu projekta "Kvartitura 2020" koji sprovodi Udruženje građana "Klara i Rosa", s ciljem da se nizom kulturnih događaja poveća vidljivost nezavisne kulturne scene i promoviše novoformirani Centar za savremenu kulturu i umetnost Subotice. Kako je najavila Gordana Vukov Ciganjik iz Udruženja, sugrađane već naredne nedelje očekuju novi događaji u njihovom kvartu.

- Sledeća na redu je radionica pevanja, koja će se održati 9. septembra na igrališu u Teslinom naselju kod "Nirvane", potom će 10. septembra biti organizovana muzička radionica u Keru na igralištu u Leskovačkoj ulici, gde svi zainteresovani mogu da ponesu svoje instrumente ili neki materijal od kojeg mogu da naprave instrument, dok 11. septembra na Paliću posetioce očekuje muzičko-poetski performans u Muzikom paviljonu. Svi događaji počinju u 18 časova i potpuno su besplatni, a naša ideja je uključimo sugrađane i da im pokažemo kako su za umetnički čin dovoljni umetničko delo, umetnik i publika, a da je sve ostalo manje važno - poručuje Vukov Ciganjik.

Izvor: Subotica.com
Koncert "Stroberiz" i "Wooden Ambulance" Koncert "Stroberiz" i "Wooden Ambulance" Koncert "Stroberiz" i "Wooden Ambulance" Koncert "Stroberiz" i "Wooden Ambulance" Koncert "Stroberiz" i "Wooden Ambulance" Koncert "Stroberiz" i "Wooden Ambulance" Koncert "Stroberiz" i "Wooden Ambulance" Koncert "Stroberiz" i "Wooden Ambulance"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 godine i 6 meseci
Komentara: 14
Pregleda: 5125

Povezane vesti

Povezane teme

koncert

šetalište prozivka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.