Komentara: 2
Pregleda: 4171

"Stroberiz" i "Wooden Ambulance" u četvrtak na šetalištu Prozivke

02.09.2020. u 17:32h
Izvor: Subotica.com
Subotički bendovi "Stroberiz" i "Wooden Ambulance" nastupiće u četvrtak, 3. septembra, na šetališnoj promenadi u naselju Prozivka, s početkom u 18 časova. Koncert se realizuje u sklopu projekta "Kvartitura 2020", koji tokom septembra donosi još šest kulturnih događaja u različite delove našeg grada.
"Stroberiz" i "Wooden Ambulance" u četvrtak na šetalištu Prozivke

Projekat "Kvartitura 2020" sprovodi Udruženje građana "Klara i Rosa" uz podršku Trag fondacije,  s ciljem da se nizom kulturnih događaja promoviše novoformirani Centar za savremenu kulturu i umetnost Subotice, koji predstavlja savez oko desetak udruženja i pojedinaca iz našeg grada.

Prvi takav događaj je nastup subotičkih bendova "Stroberiz" i "Wooden Ambulance" na šetališnoj promenadi u naselju Prozivka, dok je do kraja septembra planirano još šest kulturnih događaja, poput projekcije filmova, radionica, muzičko-poetskog performansa u različitim kvartovima grada, kao što su Kertvaroš, Teslino naselje, Galjevo, Palić i drugi.

- Osnovna ideja je decentralizacija kulture, odnosno da se kultura ne dešava isključivo u institucijama i centru grada, već da dođemo do naših sugrađana, pred njihova vrata, u parkove i dečja igrališta i tako ih uključimo u stvaranje aktivne zajednice. Takođe, veća vidljivost nezavisne kulturne scene u gradu, kao i da se, pored civilnog sektora i građanstva, u stvaranje aktivne zajednice uključe javni i privatni sektor, doprinoseći onim u čemu su najbolji - kaže Gordana Vukov Ciganjik iz Udruženja "Klara i Rosa".

"Stroberiz" i "Wooden Ambulance" u četvrtak na šetalištu ProzivkeBend "Stroberiz" čine kantautorka Anamarija Tumbas, koja je svojim pesmama osvojila pažnju ljubitelja indie i alter pop zvuka, te Aleksa Otašević na bubnjevima i Dragan Vidaković na bas gitari. Njih troje takođe čine postavu benda "Wooden Ambulance", zajedno sa Borisom Čegarom, Goranom Grubišićem i Srđanom Terzin, koji će za ovu priliku premijerno svirati set sačinjen od novih pesama koje će se naći na budućem albumu.

Organizatori apeluju na građane da se tokom nastupa pridržavaju propisanih epidemioloških mera, prema kojima je na otvorenom prostoru dozvoljeno prisustvo najviše 500 posetilaca istovremeno, tako da se između prisutnih održava distanca od najmanje jedan i po metar, uz nošenje zaštitnih maski.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 6 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 4171

Povezane vesti

Povezano dešavanje

Povezane teme

koncert

šetalište prozivka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.