Komentara: 1
Pregleda: 3118
Video

Novi spot, a uskoro i novi album benda "Wooden Ambulance"

11.12.2020. u 13:00h
Izvor: Subotica.com
Subotički bend "Wooden Ambulance" nedavno je objavio spot za pesmu "Girls Who Smoke" sa prošlogodišnjeg albuma "Redville". Ovo je osmi po redu spot sa poslednjeg albuma, koji do sada nisu imali prilike da u punom sjaju predstave publici, zbog čega su se potrudili da gotovo svaka, od ukupno 14 pesma, dobije svoj vizuelni identitet.
Novi spot, a uskoro i novi album benda "Wooden Ambulance"

U osmišljavanju, pripremi i izradi spota učestvovali su lokalni mladi umetnici Sara Arbutina i Kristian Birkaš koji su, kako objašnjava frontmen benda Goran Grubišić, imali potpunu slobodu da ispolje svoju kreativnost. U spotu se pojavljuje i Oliver Mihajlović, a sniman je u Subotici i na Paliću ove godine.

- Spot je njihova ideja i realizacija od početka do kraja i kao bend nismo imali nikakav uticaj, osim što smo ih kontaktirali i pitali da li su zainteresovani za saradnju. Inače imam takav pristup, volim da dam ljudima slobodu, jer se svako od nas oseća najbolje kada mu čovek veruje, sigurno i neopterećeno da će omašiti i razočarati - priča nam Goran, koji kaže da ovo nije prvi spot koji su pravili isključivo subotički umetnici. - Možda tako ne izgleda na površini, jer autorske radove mladih ljudi video i muzičke produkcije ne možemo često da vidimo ili, ako ih i ima, nismo dovoljno upoznati, ali Subotica zaista ima kreativne mlade ljude. Iako ne volim da koristim taj termin, jesam u duši lokal patriota i stvarno volim ovaj grad, nekako se dobro osećam svojom dušom ovde i volim da sa ljudima sa kojima se možda i ne družim ili nisam muzički blizak, sarađujem i stvaram.

Novi spot, a uskoro i novi album benda "Wooden Ambulance""Girls Who Smoke" jedna je od ukupno 14 pesama sa albuma "Redville" koji je izašao prošle godine, a koji se u odnosu na prethodne dosta razlikuje po stilu, zvuku i temama koje ga prožimaju. Kako naglašava Goran, ljubav je još uvek dominantna tema, ali je zajedno sa bendom i njegovim članovima sazrela, te je tako nastala mnogo šira, verodostojnija i kompleksnija slika toga šta znači voleti.

- Zajednički imenilac za sve prethodne albume je ljubav, ali ljubav u najširem smislu reči. Za ovaj album ne bih mogao da uprostim koja je glavna tema, ali jeste neko nedostajanje, neka čežnja koja nije više mladalačka, nego je prerasla u zrelost koja ima i samorefleksiju, potpuno razumevanje i shvatanje tih osećanja, a kada ih razume, čovek može i sebi da ih objasni i da prođe kroz njih na najbolji način. Ovaj album je bila svojevrsna oda takvim osećanjima - kaže Goran.

Novi spot, a uskoro i novi album benda "Wooden Ambulance"Ipak, publika do sada nije imala mnogo prilike da se upozna sa ovim albumom, da se pronađe i saživi sa pesmama kako to i dolikuje - uživo i na podijumu za igru. Po rečima našeg sagovornika, najpre je proces stvaranja albuma dosta dugo trajao, potom su usledile promene u bendu, a kada je trebalo da se koncertno isprati, zadesila nas je kriza izazvana epidemijom korona virusa, koja je rezultirala uvođenjem restriktivnih mera i vanrednog stanja u zemlji.

- Nažalost, na ovom albumu, koji je naš peti studijski album, radili smo mnogo više nego na bilo kom prethodnom. Gotovo tri godine smo radili, jako dugo smo ga snimali i baš smo se posvetili tome da pružimo svoj maksimum i da ga uradimo najbolje što možemo. Možda smo u toj želji malo i sagoreli, a kad je izašao, izostao je onaj najlepši deo. Sada se plašimo da li ćemo to ikada nadoknaditi. Ove godine smo imali samo dva koncerta koji su bili jako lepi, jedan u Subotici u parku na Prozivci, jedan u Novom Sadu i voleo bih da se to desi, ali mislim da stvarno treba sačekati vreme kada za to budu postojali adekvatni uslovi - ističe Goran.

Iako je mnogim umetnicima ovaj period teško pao i rezultirao nedostatkom motivacije, inspiracije i volje za stvaranjem novih dela, to nije slušaj sa "Wooden Ambulance". Naprotiv, period mirovanja iskoristili su za stvaranje novih pesama, kojih trenutno imaju desetak, dok predstojeći "zimski rasput" planiraju da iskoriste za ulazak u studio i snimanje novog albuma.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 4 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 3118

Povezana vest

Povezane teme

oliver pal gajodi

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.