Komentara: 1
Pregleda: 1514

Projekcija filma "Letnji bioskop" Sabolča Tolnaija

22.09.2020. u 11:32h
Izvor: Subotica.com
U okviru projekta "Kvartitura 2020", sugrađane ove nedelje očekuje bioskopska projekcija na otvorenom filma "Letnji bioskop" subotičkog reditelja Sabolča Tolnaija, koja će se održati u sredu, 23. septembra, u Mesnoj zajednici Kertvaroš (Marije Vojnić Tošinice 14), s početkom u 19:30 časova.
Projekcija filma "Letnji bioskop" Sabolča Tolnaija

Dvojica samozvanih filmadžija, reditelj bez samopouzdanja, kamerman koji nikada do tada nije video kameru i žalosni pas bauljaju naokolo po letnjoj vrelini u Vojvodini. Oni žele da naprave film o savremenoj Bačkoj i o još nečemu, čega nikako ne mogu da se sete.

Muziku za "Letnji bioskop" je radio Lajko Feliks, a film se može pratiti na srpsko-hrvatskom i mađarskom jeziku. Organizatori apeluju na posetioce da se prilikom projekcije filma pridržavaju propisanih epidemioloških mera.

Projekat "Kvartitura 2020" sprovodi Udruženje građana "Klara i Rosa" uz podršku Trag fondacije, s ciljem da se nizom kulturnih događaja promoviše novoformirani Centar za savremenu kulturu i umetnost Subotice, koji predstavlja savez oko desetak udruženja i pojedinaca iz našeg grada.

Do sada je u okviru projekta održan koncert subotičkih bendova "Stroberiz" i "Wooden Ambulance" na Prozivci, realizovane su radionice pevanja i muzike u Keru i Teslinom naselju, kao i muzičko-poetski performans trupe "kArc" na Paliću, a prošle nedelje i koncert Jasne Jovićević i Zorana Dukića u Novom Selu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 7 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 1514

Povezane vesti

Povezano dešavanje

Povezane teme

mz kertvaroš

bioskopska projekcija

filmska projekcija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.