Komentara: 3
Pregleda: 6325

Kulturna dešavanja i ove nedelje po kvartovima Subotice

08.09.2020. u 16:30h
Izvor: Subotica.com
U okviru projekta "Kvartitura 2020" koji sprovodi Udruženje građana "Klara i Rosa" uz podršku Trag fondacije, sugrađane ove nedelje očekuju radionice pevanja i muzike na igralištima u Teslinom naselju i Keru, te muzičko-poetski performans trupe "kArc" na Paliću.
Kulturna dešavanja i ove nedelje po kvartovima Subotice

Prva na redu je radionica pevanja koja će se održati u sredu, 9. septembra, na igralištu u Teslinom naselju (iza brda kod "Nirvane"), s početkom u 18 časova. Radionicu će voditi Lili Ožvar, članica benda "The Spark", volonterka Udruženja "Luventus Ventus" i Omladinskog kluba "Pridruži se", a sve što vam je potrebno da biste učestvovali u radionici je vaš glas.

Narednog dana, 10. septembra, zainteresovani sugrađani će moći da učestvuju u muzičkoj radionici koja će se održati na igralištu u Keru u Leskovačkoj ulici, takođe od 18 časova. Radionicu će voditi Žofia Hulo iz Udruženja "Luventus Ventus", a da biste učestvovali dovoljno je da ponesete svoj instrument ili neki predmet koji može da vam posluži u muziciranju.

Kulturna dešavanja po kvartovima ove nedelje će zatvoriti poetsko-muzički performans trupe "kArc" u petak, 11. septembra, na šetalištu na Paliću kod Muzičkog paviljona, s početkom u 18 časova. Književni kafe "kArc" počeo je sa svojim književnim večerima i koncertima 2012. godine u Subotici, a do sada su predstavili više od 20 pesnika i imali četiri koncerta, od čega prvi sa Subotičkom filharmonijom. Stihove pesnika govore glumci Narodnog pozorišta, a muziku pišu Ervin Palfi i Geza Kučera mlađi.

Organizatori apeluju na posetioce da se prilikom učešća u navedenim programima pridržavaju propisanih epidemioloških mera.

Kulturna dešavanja i ove nedelje po kvartovima SuboticeProjekat "Kvartitura 2020" sprovodi Udruženje građana "Klara i Rosa" uz podršku Trag fondacije  s ciljem da se nizom kulturnih događaja promoviše novoformirani Centar za savremenu kulturu i umetnost Subotice, koji predstavlja savez oko desetak udruženja i pojedinaca iz našeg grada. Prvi takav događaj organizovan je prošle nedelje na Prozivci, gde su na šetališnoj promenadi nastupili subotički bendovi "Stroberiz" i "Wooden Ambulance".

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 7 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 6325

Povezane vesti

Povezane teme

radionica

besplatna radionica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.