Komentara: 24
Pregleda: 12826

Subotica želi novi stadion

03.03.2013. u 22:24h
Izvor: Večernje novosti
Subotica je deceniju čekala da se Spartak vrati u elitu, a kad se pod patronatom "Zlatibor vode" to i dogodilo, renesansa na severu Vojvodine se ekspresno reflektovala igranjem u Evropi. "Plavi golubovi" su i dalje u vrhu srpskog fudbala, ali jedini ambiciozni plan koji su čelnici imali od samog početka i dalje je na početku, a on se zove - stadion.
Subotica želi novi stadion

Idejno rešenje novog stadiona sačekaće neka druga vremena. Do tada čelnici Spartaka ZV muku muče sa oronulim zdanjem Gradskog stadiona na kome igraju i traže način da uz pomoć grada i FSS ipak ispune standarde, podignu reflektore i naredne sezone mečeve u Superligi ne igraju van Subotice.

- FS Srbije je poslao dopis nama u klubu i gradskim ocima da će snositi troškove rasvete u vrednosti od 135.000 evra, a grad bi trebalo da obezbedi oko 20 miliona dinara za trafo-stanicu i stubove za reflektore. Time bismo osigurali superligaški fudbal u Subotici, ali zasada cela situacija zavisi od rešavanja imovinsko-pravnih odnosa vlasništva nad stadionom - otvara temu Goran Drača, izvršni direktor Spartaka ZV i predsednik Gradskog fudbalskog saveza Subotice.

AFIRMACIJA MLADIH - SPARTAK ZV se nije odrekao borbe za mesto koje vodi u Evropu, ali je sa druge strane svestan koliko je propustio na startu jeseni.

- Evropu nećemo ispustiti ako se, naravno, ukaže prilika. Ipak, afirmacija mladih igrača i stvaranje temelja za budućnost je osnovni cilj. Sportski sektor na čelu sa direktorom Moračom i trenerom Kurćubićem vrlo dobro radi svoj posao, a mnogo očekujemo i od naše filijale Palić, u kojoj se kale talentovani omladinci.

Subotica želi novi stadion

Stadion pripada Republici Srbiji, a ne gradu?

- Subotica je odavno podnela zahtev direkciji za imovinu Republike Srbije da preuzme stadion u vlasništvo. Međutim, birokratija čini svoje, a vreme nam nije najbolji saveznik. Mi se zaista nadamo da će u narednih mesec dana stadion pripasti gradu jer bismo onda mogli da uradimo ne samo reflektore, već i teren koji je u katastrofalnom stanju. Izbušili smo ga kao sito da bismo odigrali meč sa Slobodom, a pitanje je kako će podneti još jednu kišu jer je drenaža "zrela" za renoviranje.

Subotica želi novi stadion

Gradske vlasti imaju ozbiljne planove sa stadionom?

- Od dolaska gradonačelnika Modesta Dulića i gradskog sekretara za sport Nemanje Simovića, sportski klubovi u Subotici doživljavaju preporod. Gradonačelnik izuzetno pomaže sport i razume problematiku. Renoviranje stadiona i priključivanje firmi JKP "Stadion", Spartaku ZV bi troškovi bili smanjeni za 100.000 evra godišnje, jer samo mi plaćamo održavanje i za ženski fudbalski klub i za atletski klub. Rešavanjem ovog problema, već na jesen mogli bismo publici da ponudimo i bolje uslove za gledanje meča, ali i bolji sadržaj. Stadion je važan preduslov za dalji razvoj Spartaka ZV, ali i fudbala u gradu - zaključio je Goran Drača.

VRAĆENA PIONIRSKA GRADSKA LIGA - ZA godinu dana, koliko je na čelu Gradskog fudbalskog Saveza, Drača je gubitaša stavio na noge.

- Uspeo sam sa sardnicima da konsolidujem finansijsku situaciju koja je bila izuzetno loša, ali i da posle 20 godina vratim "pionirsku gradsku ligu" kojom se Subotica decenijama ponosila. Imaćemo ove sezone 10 klubova, mnogo dece i nadamo se dobrom fudbalu. Svih 12 klubova u gradu zasad solidno funkcioniše...

Izvor: Večernje novosti
Postavljeno pre 11 godina i 1 mesec
Komentara: 24
Pregleda: 12826

Povezane vesti

Povezane teme

fudbalski klub spartak

dragan simović

Stadion Spartak

goran drača

spartak zlatibor voda

gradski stadion

rekonstrukcija stadiona

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.