• Pregleda: 9608

Grad preuzeo kasarnu "Kosta Nađ"

U Gradskoj kući u Subotici danas je potpisan Ugovor o prodaji kasarne “Kosta Nađ” između Republičke direkcije za imovinu i Grada Subotice. Vojni kompleks na Segedinskom putu, površine 17.500 kvadratnih metara, prodat je gradu Subotica za tri miliona i 25 hiljada evra.
Foto: YuEco
Grad preuzeo kasarnu "Kosta Nađ"

Potpisivanju Ugovora o prodaji kasarne “Kosta Nađ” gradu Subotici prisustvovao je i ministar odbrane, Bratislav Gašić. Po njegovim rečima, Vojska Srbije će dobijena sredstva uložiti u modernizaciju resursa i kupovinu opreme i naoružanja.

- Nijedan objekat Vojske Srbije više ne može da se dobije besplatno, kao što se dešavalo od 2000. do 2012. godine - naglasio je ministar Gašić, dodavši da je od 450 objekata VS, koji su obuhvaćeni Master planom, samo 40 našlo nove vlasnike, a od toga veći deo nije plaćen.

- Želim da ohrabrim sve lokalne samouprave da slede primer Subotice i da uđu u proces kupovine vojne imovine, koja je obuhvaćena Master planom, jer sigurno mogu da imaju značajna ulaganja na teritorijama svojih opština. Sa druge strane, vojsci su ta sredstva potrebna kako bismo mogli da idemo u dalju modernizaciju. Sredstva ćemo koristiti i za rešavanje socijalnog statusa pripadnika Vojske, jer pojedinci već 20 - 30 godina, nemaju rešeno stambeno pitanje, te smo svuda zainteresovani i za razmenu objekata za stambene prostore, rekao je ministar.

Kasarna „Kosta Nađ“ (prva kasarna - kako je Subotičani zovu) možda je na najatraktivnijoj lokaciji od svih napuštenih kasarni

Kasarna „Kosta Nađ“ možda je na najatraktivnijoj lokaciji od svih napuštenih kasarni. Lokalna samouprava planira da u objekte, koje je potrebno rekonstruisati jer su pod zaštitom države, useli neke svoje ustanove poput Istorijskog arhiva i Crvenog krsta, dok će deo prostora urediti i komercijalizovati, te ponuditi investitorima.

- Za Suboticu je od izuzetnog značaja što je uspela da pribavi ovu imovinu, jer je njena lokacija od izuzetnog značaja - istakao je Jene Maglai, gradonačelnik Subotice, a sa druge strane, taj kompleks zaista propada i bio bi red da se sredi i privede nekoj nameni.

Kako je najavljeno, za 20-ak dana, treba da dođe do još jednog potpisivanja ovakvog ugovora, ali za Dom vojske na Korzou, koji, takođe, već godinama zjapi prazan. Kako je planirano, u njemu treba da bude gradski Omladinski centar.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

30
iveriklada Odgovori
Eto nama novog dizanja poreza na imovinu da bi se rate isplatile... a sve bez obelodanjene zvanične vizije- tj. odgovora na pitanje - šta sa kasarnom, jer Istorijski arhiv i Crveni krst će zauzimati nekih 5 % korisne površine. Kome nameštate, moje je pitanje ? Da li bi, slučajno, pitali stručnjake (koji nisu u "vezi" sa Vama ) ili građane šta bi trebalo da bude na tom prostoru ? Naravno da nećete. Nekom ćete pokloniti ono što kupujete od naših para, derući nas porezima. Čestitam na mudrosti...
SVP - Samo Vas Pratimo Odgovori
Postovani,
zahvaljujem na mogucnosti za iznosenje informacija. Zanimljiva je ova tema kao i neke od osoba na fotografijama. Kada dodje vreme, pricacemo. Ima mnogo...

Pozdrav svim trenutnim "vlastodrscima" u ime SVP - "Samo Vas Pratimo".
Iz pozadine otpozadi Odgovori
Sad neki arapin da kupi za 1,5 miliona i imamo Kopaonik u Subotici. Znaci, sad su mi i 10 koleno zaduzili. Hvala im.
Vesko Odgovori
Imamo se cime hvaliti. Kupili i platili nase, a drugi nase sto je vredno prodaju ili izdaju budzasto. Kako god okrenes, sve nama dolazi na naplatu[*...*]
crveni Odgovori
Prvu kasarnu je pre sto i nesto godina izgradio Grad Subotica svojim novcem na svom zemljistu. Dali smo republickoj Vladi 3 miliona evra za ono sto je nase. Genijalno
ggg Odgovori
Svaka cast, Gojko radi punom parom. p.s.neka se medo namestio za slikanje!
Jole Odgovori
Izgleda da sam zakasnio, bas mi treba lepiti neku keramiku,a uvazeni keramicar ode.
mance Odgovori
Kako lupetate ljudi. Sta znaci nase? Nase je i republicko, i pokrajinsko i gradsko. Jednostavno. Isto tako ja mogu da tvrdim za imovinu koja je nacionalizovana. I to je bilo necije, a postalo je nase. Kako god, ovo je odlicna stvar. A te vase konstrukcije ostavite za diskusiju sa onima koji sanjaju vreme pre Trijanona.
Dragan Odgovori
Koga i šta predstavlja nezaobilazni lik sa slike.
jacemkazem Odgovori
Grad peruzeo ono sto je oduvek bilo njegovo. Huuuuuurraaaaaaaaaaaaaa Suuuuuuppppppeeeeeeeeeeeeeeeer.
Neša... Odgovori
Rasprodaja Srbije! Ko ne zna da stvara prodaje. "Genijalno"!
Ja Odgovori
Jel Gojko nešto izjavio... mislim.. baš me interesuje... Ovu kasarnu su njegovi pradjedovi gradili, pa zato pitam...
student Odgovori
Gospodine Maglaji deca ovog grada zapamtiće tvoju upravu,a otplaćivaće I njihova deca vaše bolesne ambicije.
Sojic Odgovori
E Maglai,zakopaces nas za narednih 100 godina! Sramota jedna velika!
crveni Odgovori
ggg, šta Gojko radi? Uzima Subotici preko 3 miliona evra i nosi ih za Beograd. Zar nije trebalo da radi upravo obrnuto???
milje Odgovori
Da li je neko od nadležnih razmišljao da možda premesti i hitnu pomoć (kompletnu ili deo) sa postojeće lokacije? Da možda osposobi i zgradu ambulante u krugu kasarne? Tu u svakom slučaju ima više mesta i za zaposlene i za pacijente.
Ako će građani ponovo plaćati nešto što su već odavno platili,onda i neka imaju koristi od takve trgovine
Sofija Odgovori
Odličan potez! Besmisleno bi bilo pustiti da se objekat u potpunosti uruši. Odlična lokacija i sigurno će biti zainteresovanih kojima će se prostor moći rentirati i na taj način otplatiti.
Vesko Odgovori
Koliko ce se nasih polticara ovim cinom "zakonski" obogatiti?
ma da Odgovori
Hajde da sacekamo jedno vreme i da vidimo sta ce da se desi sa tih 17500 kvadrata. Ko ce sve od lokalnih tajkuna da dobije ove kvadrate za dzabe, a placeni su nasim parama.
pera Odgovori
pravite privatnu vojsku samo jos to da napravite za sebe i eto nama zimbabve
makazar Odgovori
Ovo mora da vas je Gojko bidibolder posavetovao....kao čuveni i przinati savetnik
Salamander Odgovori
Pa to je FENOMENALNO, kao što kaže jedan naš poznati glumac koga više nema. Na žalost ni mi više nemamo para da kupujemo ponovo ono što je ovaj grad već platio, ALI ako postoji neko objašnjenje zašto je ovaj potez lokalnih vlasti dobar molim vas da redakcija pokuša da dobije informaciju ili da mi neko objasni laičkim rečnikom zbog čega smo dali 3 miliona i nešto sitno eura za zemljište (da se razumemo većina objekata nije baš za upotrebu).
naprednjak Odgovori
Kako ovaj Gojko voli da se eksponira a sve fakultetlije iz stranke sklonio u stranu. Sa ovakvim njegovim "slikanjem" možemo i mi da se " slikamo " na izborima u Subotici.
Idu dani dani Odgovori
Bilo bi super da se tu otvori jos jedno pozriste ili benznska pumpa pa da svima pomalo ostane para da obezbede celu familiju i shire.
Simo Odgovori
@iveriklada Ti se pitas ta ce biti sa kasarnom? Stajace 2 godine da bi politicari shvatili da je odrzavanje skupo i da nema ko da investira i onda ce to da prodaju u pola cene coveku sto drzi pola grada. Onda ce taj covek da nadje investitora koji ce to da otkupi po 10 puta vecoj ceni i kraj price.
borka Odgovori
Dobro napisao "milje": idealni objekti i prostor za Hitnu pomoć!!!
timot Odgovori
Bez nervoze useliće se azilanti dolazi zima
istina Odgovori
Ovo bi bio pravi potez da je urađen pre dve decenije dok su objekti bili očuvani .
Ovako je više pokvarenost i bolesna priča kojom se želi postaviti dmna zavesa
da bi se sakrilo kriminalno postupanje Subotičkih SVETIH KRAVA koje treću
deceniju unesrećuju ovu sredinu .
PRVO OPLJAČKAJU,UNIŠTE ili OBEZVREDE pa onda kupuju i ulažu pare koje građani
odvajaju od svojih usta .
Spisak bezobrazluka je poveliki :PALIĆ,POZORIŠTE,PREDUZEĆA...sada KASARNA i sve
pred našim očima.
Građani ispaštaju a oni (vlastodršci) uživaju ,bahate se i ne plaše se zbog svojih nedela .
Naprotiv sve su osioniji i neodgovorniji .
*Normalno da će srećni građani podržati ih i na sledećim izborima .*
Armija JG Odgovori
Obrve ovog djenerala s prve, druge a bogami i cetvrte sliek sve govore o ovom poslu...
Realan Odgovori
"Nijedan objekat Vojske Srbije više ne može da se dobije besplatno, kao što se dešavalo od 2000. do 2012. godine - naglasio je ministar Gašić"

A onomad je vojska dobila sve to besplatno.Odvajalo se od ljudi ove zemlje da bi se izgradili objakti,kasarne za potrebu vojske i to besplatno a sad Vučičev režim izigrava kao da sve to nije bilo tako.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.