Komentara: 27
Pregleda: 9536

Vojska nudi Subotici dva objekta za 10 miliona evra

20.09.2012. u 10:06h
Izvor: Agencija "Tanjug"
Vojska Srbije je ponudila subotičkoj lokalnoj samoupravi na prodaju dva vojna objekta, koja se nalaze u gradu, za sumu od oko 10 miliona evra, izjavio je gradonačelnik Subotice Modest Dulić.
Vojska nudi Subotici dva objekta za 10 miliona evra

Dulić je rekao da se radi se o objektima nekadašnje kasarne „Kosta Nađ“, poznatije kao „Prva kasarna“, koja zauzima oko devet hektara na Palićkom putu, kao i Domu Vojske koji se nalazi na Korzou, u centru Subotice.

Vojska je vrednost svakog objekata procenila na oko pet miliona evra i ponudila otplatu na pet godina, kazao je Dulić.

On je istakao da je lokalna samouprava zainteresovana samo za kasarnu jer je ona „komercijalno interesantna“, dok za traženu cenu Doma Vojske smatra da je precenjena.

– Taj prostor može biti vrlo bitan za dalji razvoj grada. Tako možemo u perspektivi izgraditi univerzitetski kampus, stambeno naselje, sportsku infrastrukturu. Jednostavno, dobijamo jedan lep prostor za širenje grada prema Paliću, uz mogućnost komercijalizacije, što znači da možemo dobro da prodamo neke delove – naveo je Dulić.

S tim u vezi, on je podsetio da je subotička lokalna samouprava, kao prva u Srbiji, 2010. godine za 1,85 miliona evra od republičke Direkcije za imovinu kupila nekadašnju kasarnu Vojske Jugoslavije „Petar Drapšin“, poznatiju kao „Druga kasarna“, kao i vojni poligon „Radanovac“ ukupne površine 144 hektara.

Nakon infrastrukturnog opremanja, dve godine kasnije, austrijski „Štraser“, odnosno preduzeće „Tirolijan ril istejt“ kupilo je na lokaciji „Druga kasarna“ četiri hektara zemljišta za 1,28 miliona evra.

– Pre dve godine 144 hektara smo platili 1,85 miliona, a samo četiri hektara prodali smo za 1,28 miliona, čime smo pokrili 70 odsto troškova kupovine ovog zemljišta. To znači da smo ulaganjem u opremanje ove zone i njenom promocijom udesetostručili njenu vrednost – rekao je je Dulić.

Vojska nudi Subotici dva objekta za 10 miliona evra

Kada je u pitanju Dom Vojske, Dulić smatra da je vrednost od oko pet miliona evra precenjena, i da Grad u ovom momentu nema toliko sredstava.

– Insistirali smo kod nadležnih u Vojsci da ona uđe u dalju prodaju tog objekta jer nam je cilj da taj objekat živi. Sadašnje stanje u kojem je objekat prazan i ne funkcioniše, Subotici nije u interesu. Mi jesmo zainteresovani za njega, ali ne po toj ceni – kazao je Dulić.

Izvor: Agencija "Tanjug"
Postavljeno pre 11 godina i 6 meseci
Komentara: 27
Pregleda: 9536

Povezane vesti

Povezane teme

Modest Dulić

kasarna

kasarna Kosta Nađ

prva kasarna

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.