• Pregleda: 5962

Subotica traži da joj se vrati kasarna "Kosta Nađ"

Lokalna samouprava i zvanično je zatražila da joj se vrati nekadašnja kasarna “Kosta Nađ”. Gradsko veće je na današnjoj sednici podržalo upućivanje predloga Direkciji za imovinu i Vladi Republike Srbije sa obimnom dokumentacijom u prilog tezi da je ta imovina koju je do pre nekoliko godina koristila Vojska zapravo vlasništvo Subotičana.
Subotica traži da joj se vrati kasarna "Kosta Nađ"

Osim ove, članovi Gradskog veća, između ostalih, usvojili su odluke koje se tiču davanja u zakupo poslovnih objekata, a utvrđen je i konačni tekst Strategije lokalnog održivog razvoja o kojem će konačnu reč dati odbornici Skupštine grada.

Članovi Gradskog veća odlukama usvojenim na današnjoj sednici formalizovali su inicijativu od pre nekoliko meseci da se nekadašnja kasarna “Kosta Nađ” vrati u posed Subotice. Kako je rečeno na sednici, parcele na kojima se nalaze objekti kasarne su još 1878. godine bile u vlasništvu grada, a prema pisanim dokumentima iz 1912. godine grad je sagradio i objekte na tim parcelama, dok dokumenti od 1934. govore da je vojska plaćala najam gradu za te objekte.

Članovi veća takođe su usvojili predlog Strategije lokalnog održivog razvoja i uputili ga Skupštini grada na donošenje. Time je učinjen još jedan korak u neophodnoj proceduri donošenja strateškog dokumenta koji se tiče razvoja grada u periodu do 2020. godine.

Nakon što je skinuta sa dnevnog reda jedne od poslednjih Skupština, radi usklađivanja sa višim pravnim aktima, članovi veća usvojili su danas Odluku o davanju u zakup poslovnih prostora, koja će se naći i pred odbornicima Skupštine grada. Osim toga, usvojena su i rešenja koja se tiču usklađivanja Statuta javnih i komunalnih preduzeća sa novim Zakonom o javnin preduzećima.

Izvor: RTV Yueco / Autor: Boris Šuman

povezane teme

16
Goran Odgovori
Kakva bre vojna imovina?????!?!?!?!?!
Pa to je imovina svih gradjana!
AKo ste zaboravili mi smo do pre dvadesetak i kusur godina ziveli u socijalizmu ( komunizmu ).
Cija je vojska? Svih gradjana Srbije.
Vratite lepo sve prazne vojne objekte lokalnim samoupravama!
Nenad Odgovori
A ta lokalna samouprava ce kao da upravlja tim objektima u ime svih suboticana, a ne i u svoje ime i ime lokalnih tajkuna kao do sada, zar ne? ;)
juhu Odgovori
A sta ce biti sa likalima koje Subotica treba da vrati starim vlasnicima?!?!
bukin Odgovori
Po ovoj logici mogla bi Madjarska da trazi kasarnu i jos ponesta.
mali Odgovori
Pa ako je imovina svih gradjana kasarna na koji nacin cu ja to osetiti kada je grad vrati u svoje vlasnistvo???,kakvu ce korist gradjani imati kada je neko blizak gradskoj upravi kupi ponudom u koverti za 8 miliona kao i ekonomiju mikicevo koja vredi najmanje deset puta vise ,nadam se da ce licitacija biti javna a ne kao sto se radi u poslednje vreme
Sale_SU Odgovori
OTETO - PROKLETO
Vesko Odgovori
I treba da se vrati imovina sto je pripadala gradu.
sulak Odgovori
svako neka se odrice svoga dela ja hocu svoj deo necu da me prevarite
očevidac Odgovori
traže kasarnu da im se vrati,jer su našli kupca za ciglje kad bi se srušila
Vesko Odgovori
Subotica bi mnogo toga trebala da trazi, bivsa opljackana i lose privatizovana preduzeca, i to
od Privredno suda, a u ime svojih opljacakanih građana.Mogli su se celnici naseg grada ranije
a i sada da se oglasavaju povodom pljacki i privatizacije, umesto sto su cutali.Mogli su se
oglasavati i povodom uvođenja stecaja i izvlacenje novca iz firmi i u tu svrhu da pozivaju
drzavne organe da intervenisu, ako mznaju da nesto nije u redu i kada se nanosi steta građ-
anima i gradu, od strane stecajnih sudija i upravnika kao i drugih mutibarica.
popaj Odgovori
@ mali !
Osetiti ćeš barem dva puta: Prvo kada ti počnu rasti uši,kao i svima nama običnim građanima. Drugo ako si alergičan na polen i ambroziju nemoj ići do novembra pored kasarni. Sećaš se "druge kasarne",ili investicije stoleća. Zadužiše nas (građane) Gradski oci da bi kupili kasarnu, i onda nam prodadoše priču da su našli u Austriji biz(m)ismena koji je kupio čevrt placa za onoliko para,koliko su nas zadužili.Gradu ostade "I jare i pare i tričetvrt placa" Još kad strani investitor izgradi "nešto" i zaposli 500 do 1000 radnika,onda je "puna šaka brade".
Uzput,ako nisi prolazio kraj kasarni,u obe je korov na "zavidnoj" visini.
interesantno Odgovori
Sta ce im to????Nisu sposobni ni sa tim da uprvljaju sto vec imaju!!!!
A druga kasarna Odgovori
Da li smo plaćali za naše vlasništvo u slučaju druge kasarne? A ako jesmo ko se tu ovajdio?
Gandalf sivi Odgovori
Sta da joj se vrati??? Pa da Dulic&co naprave jos par zgrada! To bi bilo svacije samo ne gradjana Subotice... Tu kasarnu treba osposobiti za profesionalne vojnike, obuku i sl. znacilo bi puno.
luka Odgovori
Njima nesto da se vrati..........pa ovi ne znaju ni sta ce sa ovim sto imaju, i to im propada ili su "prodali". 2 nacrtane ovce je za vas gospodo puno. Gde vam je guslov mladji i njegova sposobnost dovlacenja investitora, da ne bi on tako strucan i o tome vodio racuna ili presbosobni dulic. [*...*] , kako vas nije sramota posle svega da se jos pojavljujete. Imate li neko novo pitanje da postavite ili je i neso direktor ostao bez pitanja.............ps, a gde vam je bivsi ministar dulic, jel jos na slobodi ????
kojot Odgovori
Ја би купио цреп ако може само ми то треба,радио сам тамо па ме неке емоције вежу за тај објекат.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.