Komentara: 9
Pregleda: 6221

Umesto u pozorištu, umetnici u fabrici

28.10.2015. u 15:39h
Izvor: RTV
Glumci subotičkog Narodnog pozorišta, usled nedostaka adekvatnog prostora, predstave "proizvode" u hali fabrike "Mladost".
Umesto u pozorištu, umetnici u fabrici

Naime, vesti koje poslednjih osam godina slušamo o subotičkom Narodnom pozorištu, uglavnom se odnose na rokove obnove zgrade, finansijske i druge probleme. Međutim, malo se priča o glumcima, rediteljima i drugim stvaraocima, koji uprkos svemu što im nedostaje, beleže uspehe u svom gradu, ali i na scenama u drugim mestima.

Umesto traka i drugih tekstilnih proizvoda, u hali subotičke fabrike Mladost, danas se stvara pozorišna umetnost. Već osam godina, članovi drame na srpskom i mađarskom jeziku, u nemogućim uslovima pripremaju predstave, a grad plaća zakup.

Umesto u pozorištu, umetnici u fabrici

Zgrada Narodnog pozorišta srušena je 2007. godine radi renoviranja. Ipak, zdanje se obnavlja kako što se gradio "Skadar na Bojani". U proteklih osam godina menadžment tetra je uspeo da reši problem sa grejanjem, postavi laminat, ali i dalje je problem prašina, vlaga i drugi problemi zbog oronulosti objekta.

Subotičani, kao i zaposleni u pozorištu se nadaju da će zgrada biti uskoro završena.

Umesto u pozorištu, umetnici u fabrici

Izgradnja subotičkog Narodnog pozorišta ovih dana opet je zastala, zbog propusta u javnim nabavkama. Kako saznajemo, trebalo bi da bude nastavljena u novembru. Dok ne bude potpuno spremna, zaposlenima će biti ponuđen novi prostor, nekadašnji Dom vojske, u samom centru grada, koji je Subotica ovih dana otkupila od Ministarstva odbrane.

Izvor: RTV
Postavljeno pre 8 godina i 5 meseci
Komentara: 9
Pregleda: 6221

Povezane vesti

Povezane teme

Narodno pozorište

izgradnja narodnog pozorišta

pozorišna sezona

fabrika mladost

pozorišna predstava

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.